Philips Sound predstavio nove sportske, premium te posebne slušalice za bolji san

Dva nova premium Fidelio modela, dva modela Go Sports slušalica i prve Philips slušalice za spavanje razvijene u suradnji s Kokoonom, koje će imati napredne funkcije za bolje spavanje

Sandro Vrbanus srijeda, 8. veljače 2023. u 18:45

TP Vision je, na upravo održanom događanju TP Vision Amsterdam Live 2023 predstavio nove verzije svojih premium ANC slušalica Philips Fidelio, proširio je svoju sportsku Go seriju a ove godine na tržište će stići i  prve Philipsove slušalice za spavanje, razvijene u partnerstvu sa specijaliziranim znanstvenicima iz Kokoona.

Fidelio L4

Prve u nizu predstavljenih su premium slušalice L4, marke Fidelio, koje karakteriziraju skuplji i kvalitetniji materijali, uz zadržavanje visoke kvalitete zvuka. L4 i dalje koristi prilagođeni, samostalno razvijeni 40-milimetarski driver koji sada ima grafenski premaz za dodatnu čvrstinu, koja ne povećava masu slušalica.

Tu je i najnovija verzija Bluetootha 5.3 s Auracast emitiranjem i LE zvukom. Uključivanje kodeka LC3 i LDAC osigurava da L4 može ponuditi kvalitetniji bežični zvuk, a hi-Res audio reprodukcija dostupna je i putem isporučenog 3,5-milimetarskog mini-jack kabela ili putem USB-C-a. Hybrid Adaptive ANC sustav s četiri mikrofona Philipsa Fidelio L4 također je poboljšan premještanjem otvora za odzračivanje za mikrofon, koji mjeri vanjsku buku, s prednje na stražnju stranu slušalice gdje je manje osjetljiv na buku vjetra.

Dodatni ugrađeni mikrofon za snimanje glasa posvećen je uklanjanju pozadinskih zvukova kako bi se osiguralo primanje i upućivanje poziva s kristalno jasnim zvukom. Trajanje baterije također je poboljšano s L4 koji sada nudi 50 sati reprodukcije, odnosno 40 sati s uključenim ANC-om, te s brzim punjenjem od 15 minuta za pet sati reprodukcije.

Fidelio T2

TWS ANC slušalice marke Fidelio također su dobile novu verziju, 20% manju, uz čak 40% manje kućište. Zadržavaju  9,2-milimetarske drivere, presvučenim grafenom. Hi-Res zvuk i pouzdana veza rezultat su 5.3 verzije Bluetootha, s Google Fast Pairom, te s LE zvukom i LC3 kodekom.

Ukupno, Philips Fidelio T2 ima šest mikrofona s tri mikrofona u svakom pupoljku, a oni pripomažu i u smanjenju vanjske buke. Unatoč smanjenju dimenzija slušalica i veličine kućišta, vijek trajanja baterije za T2 i dalje je devet sati reprodukcije s aktiviranim ANC-om, i dodatnom reprodukcijom od 27 sati dostupnom putem kućišta za punjenje – što postaje 10 sati reprodukcije za slušalice i 30 sati reprodukcije iz kućišta bez ANC-a. Potpuno punjenje traje dva sata, dok je jedan sat dodatne reprodukcije dostupan nakon samo pet minuta punjenja.

Serija GO

TP Vision proširit će asortiman slušalica dostupnih u GO Sports asortimanu s dva nova modela srednje klase.

A5508 su nove TWS slušalice s niskom distorzijom 8-milimetarskog zvučnika obloženog grafenom, dok A5608 usvaja najnoviju tehnologiju otvorenog uha i provođenja zvuka preko kostiju, kako bi se korisnicima omogućio kvalitetan zvuk i dodatna sigurnost tako što mogu odmah čuti i okolni zvuk. A5508 i A5608 koriste najnoviji ultra pouzdani Bluetooth 5.3 s kodekom LC3 koji nudi i vrhunsku zvučnu i energetsku učinkovitost te vezu u više točaka. Oba modala diče se i IPX5 otpornošću na znoj i vodu.

Philips N7808 – za u krevet

Nove slušalice Philips N7808, prve Philips slušalice za spavanje razvijene s Kokoonom, rješenje su za one koji pate od problema poremećaja sna, pomažući nositeljima da lakše zaspu i istovremeno štiteći njihov san od vanjskih smetnji.

Posebno dizajnirane, premještaju glavne elektroničke komponente dalje od slušalice, u kućište plitko montirano iza glave koje se obično ne osjeća dok se leži. To im omogućuje debljinu od samo 6 mm, pa će biti lake i udobne za držanje u uhu tijekom cijele noći.

Senzori unutar slušalica nadziru obrazac spavanja korisnika kako bi prilagodili zvuk i automatski ga smanjivali dok korisnik tone u san. Mobilna aplikacija Kokoon pomoći će u poboljšanju razumijevanja sna i upravljanja snom korisnika, koji se kontinuirano prati putem akcelerometra i optičkog monitora otkucaja srca unutar slušalice u uhu. Sve dobivene informacije tada se mogu kombinirati kako bi se korisnicima pomoglo da bolje razumiju svoj san i krenu putem boljeg sna.

N7808 ima desetosatno trajanje baterije, a može se koristiti i za upućivanje poziva i slušanje glazbe putem Apple Musica, Audiblea, Spotifyja, You Tubea, aplikacija Calm i Headspace ili putem aplikacije Kokoon, a nude i emitiranje bijelog šuma za maskiranje vanjske buke.