10.000 developera bilo na WeAreDevelopers World Congressu 2022 u Berlinu, uz niz hrvatskih predavača

Berlin je, nakon dvije godine pauze, ponovno bio domaćin najveće developerske konferencije u Europi, WeAreDevelopers World Congressa - partnera .debuga...

Bug.hr četvrtak, 16. lipnja 2022. u 06:00

Nakon što se u 2020. i 2021. održao kao online-only događaj, najveća europska developerska konferencija, WeAreDevelopers World Congress ponovno je 14. i 15. lipnja održan u Berlinu kao fizičko okupljanje. Programeri iz svih krajeva Europe imali su prilike pratiti predavanja na desetak pozornica, obići boothove stotinjak partnerskih komapnija, a zanimljivo je da je između više od 250 predavača bilo njih čak desetak iz Hrvatske.

WeAreDevelopers, austrijska kompanija koja stoji iza konferencije WAD World Congress odradila je fenomenalan posao, uz besprijekornu organizaciju, po čemu je ovo okupljanje poznato već godinama.

Sead Ahmetović, direktor WeAreDevelopersa i Dragan Petric, direktor .debuga tijekom fireside chata na jednoj od pozornica WAD-a...
Sead Ahmetović, direktor WeAreDevelopersa i Dragan Petric, direktor .debuga tijekom fireside chata na jednoj od pozornica WAD-a...

Ovo dvodnevno programersko okupljanje privuklo je neka od najjačih imena programerskog svijeta, pa je tako glavni keynote održao Thomas Dohmke, CEO GitHuba, a kako je WAD i partner .debuga, brojnim developerima iz Hrvatske bilo je zanimljivo na jednoj od pozornica pratiti i fireside chat direktora WeAreDevelopersa, Seada Ahmetovića i direktora .debuga, Dragana Petrica. 

Program na jednoj od pozornica WAD World Congressa ove je godine vodio "naš" Tomislav Tipurić, stalni .debugov predavač i autor teme broja u aktualnom Bugu ("Karijera: developer"), a među hrvatskim predavačima veliku pažnju plijenili su i Daniel Strmečki i Martin Gluhak (IBM iX), Toma Puljak (Codeanywhere), Ivan Burazin (Infobip), sam Tomislav Tipurić (Nephos), Bugovac Dragan Petric, ali i mnogi drugi.

WeAreDevelopers World Congress se ponovno pokazao i dokazao kao najveće developersko događanje na našem kontinentu, pa ne iznenađuje da je čak 10.000 dvelopera obišlo ovu konferenciju u protekla dva dana. Za očekivati je da će i iduće godine rekordne brojke ponovno biti oborene. 

Bug 358 rujan 2022.