8000 inženjera za novi TSMC-ov centar za istraživanje 3-nanometarske tehnologije

Tvrtka TSMC najavila je kako će zaposliti 8000 inženjera za njihov novi centar za istraživanje i razvoj 3-nanometarskog proizvodnog procesa koji bi trebao biti otvoren krajem iduće godine

Matija Pavlić ponedjeljak, 4. studenog 2019. u 06:00

TSMC namjerava još jednom potvrditi svoju poziciju jednog od vodećih proizvođača čipova na tržištu. Tajvanska tvrtka naime namjerava zaposliti oko 8000 inženjera za svoj istraživački i razvojni centar za novi 3-nanometarski proizvodni proces koji bi trebao biti zgotovljen krajem iduće godine (početak gradnje postrojenja zakazan je za početak iduće godine).

Osim spomenutog 3-nanometarskog proizvodnog procesa u centru bi se trebali razvijati još naprednije tehnologije za proizvodnju čipova. Vijest o zapošljavanju 8000 inženjera objavio je Mark Liu, izvršni direktor TSMC-a.

Prije nekoliko dana na našim smo stranicama pisali kako TSMC planira i izgradnju tvornice za proizvodnju 3-nanometarksih čipova za koju je početak proizvodnje zakazan za 2023. godinu, a njezina vrijednost se procjenjuje na 19,5 milijardi američkih dolara.