Andy Rubin pod optužbom za nedolično ponašanje

Portal The Information piše o Andyju Rubinu i navodnom slučaju njegova neprimjerenog ponašanja dok je bio zaposlen u Googleu 2013. godine, po objavi Rubin je uzeo slobodno u Essential Productsu

Matija Pavlić srijeda, 29. studenog 2017. u 23:44

Portal The Information piše o jednom od osnivača tvrtke koja je predstavila platformu Android, a u novije vrijeme i osnivača tvrtke Essential Products Inc, Andyju Rubinu.

Napominje se da je on bio prisiljen otići iz Googlea nakon što je protiv njega vođena interna istraga. Ona se bavila navodnim Rubinovim neprimjerenim odnosima s podređenom zaposlenicom. Ubrzo nakon objave ove informacije, Rubin je uzeo slobodne dane u Essential Productsu zbog "privatnih razloga".

Rubinov glasnogovornik izjavio je kako Rubina za vrijeme njegova boravka u Googleu nikad nisu obavijestili niti ukorili zbog navodnog neprimjerenog ponašanja.

Inače, navodni neprimjereni odnos dogodio se između Rubina i neimenovane žene zaposlene u odjelu za razvoj Android platforme tijekom 2013. godine. Rubin je u ožujku te godine premješten u Googleov odjel za robotiku, a već iduće godine napustio je Google.