Apple, Disney, Walmart i Ford protiv zabrane WeChata u SAD-u

Desetina tvrtki među kojima su i Apple, Disney, Walmart te Ford izrazile su zabrinutost oko zabrane aplikacije WeChat koja stupa na snagu za nekoliko tjedana

Matija Pavlić petak, 14. kolovoza 2020. u 06:00

Kako je poznato administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa namjerava zabraniti aplikacija za razmjenu poruka WeChat.

U početku zabrinutost oko zabrane iskazali su pojedinci koji tu aplikaciju koriste za komunikaciju sa svojom rodbinom u Kini, a sada su isto čini se učinile i neke američke tvrtke.

Prema pisanju Wall Street Journala, desetina tvrtki među kojima se navodno nalaze Apple, Ford, Walmart i Disney izrazilo je zabrinutost oko ove zabrane koja bi mogla ozbiljno našteti i njihovom poslovanju. Zabrinutost su izrazili u pozivu prema Bijeloj kući koji je organizirala sama administracija američkog predsjednika.

Izvršna odredba Bijele kuće trebali bi stupiti na snagu za nekoliko tjedana i zabranjuje bilo kakve transakcije vezane za WeChat, no sama odredba vrlo je nejasna što se tiče svojih ciljeva pa su upravo pozivom prema Bijeloj kući tvrtke htjele razjasniti pojedinosti same odredbe. Za njezinu provedbu bit će zaduženo tamošnje Ministarstvo trgovine.