Dođite na najvažniji IOT događaj ove godine u Hrvatskoj

Internet of Things Forum u organizaciji Buga održat će se u Zagrebu (Hotel Academia) 12. listopada 2020. Otkrivamo dio sadržaja, a ulaznice su u prodaji po cijeni od 200 kuna

Vinko Krištić petak, 2. listopada 2020. u 09:43

Najvažniji Internet of Things događaj ove godine održat će se u Zagrebu 12. listopada 2020. IOT Forum u organizaciji Buga održava se već treću godinu zaredom. Unatoč specifičnim uvjetima ove neobične godine, okupljena je prva liga partnera, predavača, analitičara i stručnjaka iz sfere primjene Internet of Things. Ovo je već treća godina šire primjene IOT-a u Hrvatskoj, ponuda dobavljača i usluga je donekle sazrijela, a sama je tehnologija kao stvorena za pandemijski i post-pandemijski svijet. IOT se usko naslanja i na 5G koji je ove godine također u snažnom naletu, koji se neće zaustaviti niti naredne 2021.

Internet of Things jedna je od najvažnijih tehnologija čije je vrijeme za širu primjenu i monetizaciju stiglo već ranije. Unatoč tome što je pandemija možda lagano zakočila cijelu industriju, ubrzani razvoj mrežne infrastrukture, 5G tehnologija te sve bolje ideje i rješenja za implementaciju u praksi guraju Internet of Things tehnologiju i jamče da će u bližoj budućnosti biti sve važnija. Zadatak IOT tehnologije je olakšati i ubrzati proizvodne i poslovne procese - učiniti ih učinkovitijima i boljima, uštedjeti energiju i povezati čovjeka s njemu bitnim stvarima.

IOT Forum, powered by Bug, vodeći je event za susret onih koji tu tehnologiju implementiraju u Hrvatskoj, njihovih potencijalnih krajnjih korisnika, te "middlemena", posrednika, tvrtki koje implementiraju i nude vlastita rješenja temeljena na Internetu stvari.

Detalj s IOT Foruma 2019
Detalj s IOT Foruma 2019

Internet of Things s naglaskom na 5G

Preliminarni sadržaj ovogodišnjeg IOT Foruma možete pogledati na web stranicama konferencije, a na programu se još uvijek aktivno radi i sigurno vas očekuje još nekolicina zanimljivih predavanja. Nakon uvodnog izlaganja koje ćemo prepustiti Ivanu Magliću iz Calisto/Gartner Adriatic, izdvojit ćemo sljedeća zanimljivija predavanja:

  • HT-IoT: Ekosustav koji povezuje - Tomislav Sladonja i Ivan Visković, Hrvatski Telekom
  • Cloud Data Management: Backup for what's NEXT - Tomislav Loparić, Veeam Software
  • Kako AI IoT projekti mogu utjecati na razvoj AI kapitala zemlje? - Aco Momčilović, HR Consultant, FutureHR
  • Izazovi i rješenja za implementacije sustava pametnih gradova - Valent Turković, MeshPoint.One - Lego brick for Smart Cities
  • Smart City Data Visualisation in Augmented Reality - Ivan Voras, Surove Strasti & Equinox
  • Život s IoT uređajima - Marija Bošković Batarelo, Parser compliance
  • Smartino IoT usluga; primjer dobre prakse Grad Karlovac-SenzoriKA - Tomislav Marić, IOT ekspert
  • IoT iz prve ruke - Ranko Režek, IOT ekspert
  • Budućnost evenata - Od pametnih narukvica do virtualnih događanja - Berislav Marszalek, Entrio

Kao što smo rekli, to zasigurno nije sve. Očekuje vas i zanimljiva panel rasprava, a njenu temu i paneliste uskoro ćemo objaviti.

Detalj s IOT Foruma 2019
Detalj s IOT Foruma 2019

Pristupačna cijena za svakoga

Internet of Things je tehnologija koja bi trebala biti dostupna svima. Pa tako IOT Forum možete i osobno posjetiti te poslušati zanimljiva predavanja uz vrlo pristupačnu cijenu ulaznice koja iznosi samo 200 kn (160 kn + PDV). Ulaznice možete kupiti putem sustava Entrio. Broj mjesta je ograničen, stoga požurite i kupite svoju ulaznicu na vrijeme!

Detalj s IOT Foruma 2019
Detalj s IOT Foruma 2019