Huaweijeva donacija 170 tableta zagrebačkim obiteljima pogođenima potresom

Obitelji iz Zagreba koje su zbog oštećenja svojih domova privremeno smještene u studentskom domu Cvjetno naselje dobile su donaciju vrijednu ukupno 250.000 kuna

Bug.hr ponedjeljak, 20. travnja 2020. u 13:31

Glavni direktor Huaweija u Hrvatskoj Zhang Heng i ministar uprave Ivan Malenica posjetili su obitelji iz grada Zagreba pogođene potresom, a koje su zbog prevelikih oštećenja na svojim kućama i stanovima privremeno smještene u Studentskom domu Cvjetno naselje.

Tom su im prigodom uručili 170 tableta MediaPad T5 10. Riječ je o donaciji kineske tehnološke kompanije Huawei u vrijednosti od ukupno 250 tisuća kuna.

"Željeli smo našim sugrađanima pogođenima potresom, koji su morali privremeno iseliti iz svojih domova, makar malo olakšati svakodnevicu. Nadamo se kako će tableti najmlađima pomoći pratiti online nastavu, a starijima olakšati pravovremeno informiranje, kontakt s obitelji i ispunjavanje svog slobodnog vremena", izjavio je Zhang Heng, glavni direktor Huaweija u Hrvatskoj.

Ministar Malenica osvrnuo se i na ciljeve u digitalizaciji javne uprave nakon pandemije.  Istaknuo je kako je svaka kriza ujedno i prilika za razvoj, nove ideje i rješenja te naglasio: "Digitalizacija javne uprave odvija se već neko vrijeme, a iskustvima iz borbe s koronavirusom možemo izaći jači te vjerujem kako će se sva tijela pridružiti ubrzanoj digitalizaciji i već započete projekte ubaciti u višu brzinu. Kada prođe ova pandemija, budućnost "Andrije" je u hrvatskoj javnoj upravi, kao virtualnog suradnika koji može komunicirati po raznim pitanjima s građanima. Na ovaj način smo se otvorili na području zdravstva, a u budućnosti planiramo i na području javne uprave“, zaključio je.