I iPhoeni gore, Apple ne reagira, a korisnici brže-bolje podižu tužbe

Kad god se u medijima pojavi informacija da se neki mobilni uređaj samozapalio svima odmah kroz misli prođe priča o Noteu 7. Ali ovoga puta zapalio se iPhone

Sandro Vrbanus nedjelja, 30. prosinca 2018. u 12:00

Još jedan slučaj samozapaljenja mobitela u džepu korisnika dolazi iz američke savezne države Ohio. Jedan je korisnik iPhonea XS Max, identificiran kao Josh Hillard, prijavio kako mu se samo tri tjedna stari mobitel zapalio u džepu hlača. Incident se dogodio 12. ovog mjeseca dok je Hillard bio na pauzi za ručak.

Mobitel mu je bio u stražnjem džepu kada je osjetio čudan miris, vidio zeleno-žuti dim, te osjetio veliku količinu topline. Skinuo je odjeću sa sebe zajedno s mobitelom, a požar na uređaju ugašen je vatrogasnim aparatom. Hlače su uništene, iPhone također, a i stražnjica njegovog vlasnika zaradila je manje opekline.

J. Hillard / iDropNews
J. Hillard / iDropNews

Ne bi ovo bilo ništa neobično – veliki mobiteli u stražnjem džepu obično su pod pritiskom, mogu se lagano savinuti i dovesti do kratkog spoja unutar baterije – no Hillard je najavio kako će tužiti Apple. Nije, naime, nimalo zadovoljan time kako je kompanija reagirala na njegovu prijavu slučaja.

Ni u obližnjem dućanu, niti putem linije za podršku korisnicima reakcija Appleovog osoblja nije bila ni brza niti efikasna. Poručio je kako tužbom planira od kompanije tražiti ne samo novi mobitel nego i nadoknadu štete za uništenu odjeću i pretrpljene ozljede.