Ne valjda opet? Galaxy Note9 spontano se zapalio

Samsungov najnoviji phablet iz Note linije navodno se samozapalio u torbici jedne Amerikanke. Iako se vijest odnosi na tek jedan slučaj, dobio je odmah medijski prostor zbog dobro znane situacije s Note linijom od prije par godina

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 17. rujna 2018. u 01:13

Tek što je Samsung sprao ljagu sa svoje linije phableta Note, koju je, znate to vrlo dobro, bacio Note7 koji je bio sklon samozapaljenju – pojavila se vijest o požaru novog mobitela. Nedavno predstavljeni Note9, nasljednik neslavno propale serije Note7 i jedan od najnaprednijih mobitela uopće, spontano se zapalio u torbici jedne Amerikanke 3. rujna.

Doznaje se to iz tužbe koju je agentica za nekretnine Diane Chung iz New Yorka podnijela protiv Samsunga. Ona navodi kako je koristila svoj novi mobitel, kada se on iznenada prekomjerno zagrijao. Odmah ga je, kaže, prestala koristiti i smjestila ga u ručnu torbicu. Nedugo potom čula je neobične zvukove i vidjela gusti dim kako suklja iz torbe.

Mobitel se, prema podacima iz tužbe, zapalio u tolikoj mjeri da je nesretnoj korisnici opekao prste kada ga je vadila iz torbe. Da stvar bude gora, sve ovo odigralo se u dizalu u kojem je ona bila sama, pa ju je uhvatila i panika. Vatra je zaustavljena tek kada je uspjela mobitel izbaciti iz lifta u predvorje zgrade i kada ga je nepoznat netko ubacio u kantu vode.

Požar je uništio kako mobitel tako i sadržaj vlasničine torbe. Ona je sada tužbom zatražila naknadu štete za sve što je doživjela, kao i zabranu daljnje prodaje Galaxyja Note9.

„U Samsungu vrlo ozbiljno pristupamo brizi o sigurnosti svojih korisnika te stojimo iza kvalitete milijuna Galaxy uređaja koji su u upotrebi. Do ovog trenutka nismo zaprimili informacije o sličnim događajima vezanima uz Galaxy Note9 te istražujemo navedeni slučaj.“ - službeni je komentar Samsung Electronicsa, povodom napisa o ovom incidentu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi