Izložba i utrka solarnih automobila te prateća konferencija ovoga tjedna u Sisku

Tehnička škola Sisak ove godine organizira svoju već sedmu utrku solarnih automobila. Uz nju bit će tu i prigodna izložba te konferencija o svemirskim tehnologijama

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 3. lipnja 2019. u 14:40

Tehnička škola Sisak i ove će godine organizirati niz događanja s tematikom električnih i solarnih automobila kao i naprednih tehnologija. 7. lipnja u Sisku će se, u pješačkoj zoni u središtu grada, održati izložba električnih i hibridnih automobila, a istoga dana u hotelu Panonija u 14 sati započet će konferencija s temom "Svemirska tehnologija – izazov za obrazovni sustav i gospodarstvo".

Dan nakon konferencije i izložbe, u subotu 8. lipnja, održat će se već sedma utrka solarnih automobila SOELA čiji je start zakazan za 10 sati ispred hotela Panonija.

"Ove godine će sudjelovati 26 automobila iz 21 ustanove. Ekipe dolaze iz Karlovca, Splita, Đurđevca, Slavonskog Broda, Posušja, Gospića, Siska, Velike Gorice, Ogulina, Zadra, Osijeka, Dubrovnika, Novske, Slunja te jedna ekipa iz Krškog iz Slovenije. Učenici Tehničke škole ove godine za utrku izrađuju novo vozilo, koje će za razliku od prethodna dva iz prijašnjih godina koja su bila na tri kotača, ovaj put imati četiri“ – rekao je ravnatelj tehničke škole dipl. ing. Davor Malović.

 

Ovogodišnja SOELA počinje uskoro! Vidimo se u Sisku! #soelasisak #sisak #solar Sisak-Moslavina County Sisak.Info Grad Sisak Radio Sisak Radio Quirinus

Posted by SOELA on Sunday, June 2, 2019

"SOELA je postala prepoznatljiva. Za nju znaju u čitavoj Hrvatskoj. Vjerujem da će ponovno biti interesantno gledati utrku solarnih automobila, ali da ćemo vidjeti i neke nove hibride i električne automobile najpoznatijih proizvođača – od Tesle do drugih, europskih proizvođača", najavio je župan Ivo Žinić istaknuvši kako se ovaj događaj održava uz pokroviteljstvo i financijsku pomoć Sisačko-moslavačke županije.