Krenule su prijave za LUMEN, najveće studentsko edukativno natjecanje u Hrvatskoj

Krenule su prijave za LUMEN, najveće studentsko edukativno natjecanje u Hrvatskoj čiji će se pobjednici znati 6. lipnja 2020. godine

Stjepan Bilić petak, 24. siječnja 2020. u 06:00

Studentska udruga eSTUDENT 15. siječnja 2020. godine održala je otvorenje studentskog edukativnog natjecanja LUMEN u Studentskom centru Zagreb. Tog dana su započele i prijave iz područja Business, Engineering i Development.

LUMEN Business je natjecanje za studente koji žele pokazati svoju kreativnost u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva s kojima se neko poduzeće već susrelo ili predviđa da će se susresti. Za studente koji se snalaze u programiranju, izradi mobilnih i web aplikacija svoja će znanja moći pokazati kroz natjecanje LUMEN Development, dok LUMEN Engineering nudi priliku svima da osmisle praktična rješenja iz područja elektrotehnike i računarstva!

Prijave za natjecanje iz ova tri područja primaju se do 29. siječnja 2020. godine.

Studentima koji vole analitički razmišljati, koristiti predikciju, računalne znanosti i matematiku namijenjeno je natjecanje LUMEN Data Science. Prijave za ovo područje kreću početkom ožujka, točnije od 2. ožujka i primat će se do 12. ožujka 2020. godine.

Moguće se  prijaviti u timu od dva do četiri člana, a za one koji se prijave sami tim će im biti dodijeljen. Svi prijavljeni će imati mogućnost konzultacija i radionica koje će im pomoći da pripreme svoja rješenja. LUMEN omogućuje studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade.

Motivaciju za prijavu na LUMEN dala je Renata Valentinčić, Recruitment & Selection Senior Specialist u INA - Industrija nafte: “Mislim da su svi ovi projekti prilika za mlade ljude, za razvoj vlastitih vještina, usvajanje novih znanja i stvaranja nekog novog iskustva. Mislim da će ih poslovni slučajevi nekako dalje u tom kontekstu razvijati.”

Svoj interes za natjecanjem nije krio ni Marin, student 2. godine Fakulteta elektrotehnike i Računarstva: “Slučajevi koji se na natjecanjima moraju rješavati su jako zanimljivi, izazovni i okrenuti budućnosti. Motivirajuće su i nagrade jer osim novčanih postoje i prakse. Dosta je zanimljivih poduzeća i volio bih čak u nekima i raditi, barem odraditi praksu.”

Na projektu će sudjelovati velik broj poduzeća, a neki od njih su: Rimac Automobili, Tokić, INA, L'oreal, Nanobit, Microblink i Adacta. Sve prijave se provode isključivo online, putem ovog linka. Više informacija o natjecanjima dostupno je na internetskim i Facebook stranicama studentske udruge eSTUDENT.