Normalizira se poštanski promet, Hrvatska pošta omogućava slanje u 191 državu

Od danas svi korisnici usluga Hrvatske pošte mogu svoje međunarodne pošiljke slati u 191 državu i teritorij na svim kontinentima

Sandro Vrbanus subota, 22. siječnja 2022. u 16:47

Jedna od prvih naznaka da "nešto ne štima" u svijetu, kad je riječ o koronavirusu, bila je objava Hrvatske pošte da se ukida avionski paketni promet iz Kine prema Europi, pa da će u skladu s time doći do problema u redovnoj isporuci pošiljaka. Dakako, razlog je bilo širenje "nekog tamo koronavirusa" u Kini, koji bi se mogao proširiti i paketima. Bilo je to početkom veljače 2020. godine, kada nikome nije niti na kraj pameti bilo da bismo se s tom pošasti mogli boriti dvije godine.

Staro normalno nakon dvije godine

Zbog posljedica pandemije međunarodni poštanski promet je, dakle, u protekle dvije godine bio otežan, a među brojnim državama čak i onemogućen. Kako je zračni promet bio u velikoj mjeri prekinut, prijevoz pošiljaka obavljao se cestovnim i željezničkim pravcima, zbog čega nije bilo razmjene s nekim udaljenim zemljama – pojasnili su iz Hrvatske pošte.

No, nakon tek nešto manje od dvije godine, na vidiku je potpuna normalizacija međunarodnog poštanskog prometa. Hrvatska pošta je ovoga tjedna popisu zemalja u koje se mogu slati pošiljke pridodala još 55 zemalja i teritorija, i sa zadovoljstvom ustvrdila kako se međunarodni poštanski promet vraća u stanje prije početka pandemije.

Među zemljama u koje sada iz Hrvatske možete poslati pismo ili paket nalaze se, primjerice, Afganistan, Bolivija, Indonezija, Iran, Mongolija, Pakistan, Sudan, Uzbekistan i Vijetnam. Potpuni popis podržanih zemalja i teritorija, kojih je ukupno 191, dostupan je ovdje.

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


2-kanalni bookshelf zvučnici

AUDIOENGINE HD6

Bluetooth aptX, 47 ohma, 50Hz-22kHz, >95dB, 50W RMS, svileni visokotonci, wooferi od aramidnih vlakana, A/B monoblok pojačalo.

5.299 kn Kupi

Plug&play gramofon

REGA PLANAR 1

RB110 ručica, motor od 24 V niske buke, poklopac motora s integriranim hlađenjem, Rega Carbon MM zvučnica.

2.989 kn Kupi