Hrvatska pošta: problemi u dostavi paketa iz Kine zbog koronavirusa

Avioprijevoznici KLM, Lufthansa i Turkish Airlines prestali su, zbog opasnosti od širenja koronavirusa, prevoziti pošiljke iz Kine u Hrvatsku

Sandro Vrbanus subota, 1. veljače 2020. u 13:36

Ako ste među onima (a, priznajte, jeste) koji preko Interneta često naručuju razne paketiće iz Kine, ova vijest mogla bi vas zanimati. Hrvatska pošta objavila je kako je obustavljen avionski paketni promet triju avioprijevoznika iz NR Kine prema Republici Hrvatskoj.

Hrvatska pošta zaprimila je informaciju od zrakoplovnih prijevoznika KLM-a, Lufthanse LH i Turkish Airlinesa kako radi prevencije opasnosti od širenja koronavirusa letovi iz Narodne Republike Kine prema Republici Hrvatskoj neće prometovati do daljnjeg. To će zasigurno utjecati na uobičajeno poštansko poslovanje u razmjeni pošiljaka, kažu iz Pošte.

Korisnike svojih usluga Hrvatska pošta moli za razumijevanje, a o svim promjenama obvezuju se pravodobno obavještavati javnost. Kako oni budu izvještavali javnost, tako ćemo i mi prenositi sve informacije.

NADOPUNA: Pojašnjenje iz Hrvatske pošte

Hrvatskoj pošti uputili smo službeni upit i tražili dodatna objašnjenja o mogućim alternativnim načinima dostave paketa iz Kine, osim putem ovih avioprijevoznika. Evo i njihovog odgovora:

"Sav poštanski promet iz Kine u Hrvatsku dolazi putem avioprijevoznika. Avionski prijevoz je prvenstveno obustavljen zbog sigurnosti putnika i sprječavanja širenja Korona virusa, čime je posredno onemogućen i paketni promet.

Paketi koji su iz Kine već stigli u Hrvatsku bit će dostavljeni na adrese korisnika.

Za sada nemamo više podataka o mogućem trajanju obustave, ali svakako ćemo vas obavijestiti o svim promjenama situacije", pojasnili su nam iz Ureda za korporativne komunikacije.