Počinje prva izložba digitalne umjetnosti u proširenoj stvarnosti u Hrvatskoj

Iza projekta ART FUTURE stoji hrvatski startup Equinox Vision, koji je razvio platformu za konzumiranje sadržaja proširene stvarnosti na mobilnim uređajima

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 19. rujna 2022. u 10:28

Prvu izložbu digitalne umjetnosti u proširenoj stvarnosti u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, sve do Berlina, ART FUTURE, moći će pogledati svi potpuno besplatno i to u sklopu zagrebačke Artupunkture, koja počinje danas i trajat će sve do 15. listopada. Na mjesec dana, na lokacijama po cijelom Zagrebu će se moći vidjeti izložba u proširenoj stvarnosti, čime će cijeli grad postati futuristički izložbeni prostor.

Izložba u cijelom Zagrebu

Ova inovativna izložba spaja umjetnost i tehnologiju, stvarnost i proširenu stvarnost, a ne prati se golim okom već putem ekrana na mobitelima. U pitanju su prije svega animirani trodimenzionalni modeli koji će putem proširene stvarnosti biti integrirani u gradski prostor i to na više od 30 prepoznatljivih zagrebačkih lokacija – od Trga bana Jelačića pa sve do Jaruna.

Iza ovog pothvata stoji hrvatski startup Equinox Vision, koji razvija platformu za konzumiranje sadržaja proširene stvarnosti na mobilnim uređajima. Aplikaciju Equinox XR, koja će biti potrebna za uživanje u izložbama je potpuno besplatna i samo ju je potrebno preuzeti s Google i Apple trgovina.

Ivan Voras, CEO i suosnivač Equinoxa ističe da je i ART FUTURE dokaz da hrvatsko znanje i hrvatska startup scena može konkurirati velikim svjetskim igračima, što uostalom pokazuje interes za investiranje u ovaj proizvod kao i sve veći broj poziva koji stižu iz inozemstva:

"Ponosni smo što ćemo svima koji se zateknu u Zagrebu priuštiti ovo jedinstveno iskustvo, koje vrlo zorno ilustrira da umjetnost i tehnologija nisu dva odvojena pojma, već itekako mogu ići ruku pod ruku. Osim što nam je cilj u Hrvatskoj građanima ponuditi nešto novo, jedan inovativan oblik konzumacije umjetnosti i zabave, također ovime želimo afirmirati mlade hrvatske digitalne umjetnike, ali i pokazati da hrvatska pamet i hrvatski startupovi, kao što je danas Equinox, a sutra netko drugi mogu stajati uz bok velikim svjetskim igračima", rekao je Voras.

📢 Besplatna dostava

LOGITECH G502

Stigli su novi članovi legendarne G502 obitelji!

699kn 92,77 € Kupi

📢 Za odvažne!

ROG gaming laptopi

Serija laptopa za najbolji gaming doživljaj. Pretvara svaku igru u realistično iskustvo.

11999 kn 1.592,54 € Kupi


JBL Stage akcija!

JBL

Pronađi JBL Stage seriju zvučnika po sniženim cijenama.

Kupi

EQ subwoofer

MONITOR AUDIO MRW-10

10" MMP II zvučnik, 100W RMS, klasa D pojačala, DSP obrada, 50 – 120 Hz, tri unaprijed postavljene postavke načina EQ.

3.689 kn 489,61 € Kupi

HEOS soundbar

DENON HOME SB550

Iskustvo kućnog kina, jednostavan industrijski dizajn, Wi-Fi, bluetooth, 3D zvuk uz Dolby Atmos i DTS:X.

3.899 kn 517,49 € Kupi