U subotu je Dan otvorenih vrata FER-a

FER otvara svoja vrata svima koji se žele upoznati sa studijskim programima, laboratorijima te znanstvenim istraživanjima i projektima Fakulteta

Sandro Vrbanus srijeda, 22. studenog 2017. u 07:00

Dan otvorenih vrata FER-a događaj je koji iz godine u godine privlači sve više maturanata i srednjoškolaca pred kojima je važna životna odluka – izbor fakulteta. Fakultet otvara vrata i njihovim roditeljima, nastavnicima, učenicima osnovnih škola te svima koji žele saznati nešto više o Fakultetu.

Posjetitelji će se moći upoznati sa studijskim programima Fakulteta, njegovim laboratorijima te s nizom znanstvenih istraživanja i projekata. Uz to, moći će sudjelovati u raznim pokusima te vidjeti izume i moderne tehnološke uređaje koje su osmislili i razvili djelatnici i studenti Fakulteta u posljednjih nekoliko godina (npr. Nao robot, levitirajući prsten, Occulus rift, MyMyo, ispaljivanje projektila pomoću usisavača, aplikacije za osobe sa složenim komunikacijskim potrebama, optički mikrofon, električni automobil, monocikl, STEMI i solarno kuhalo).

Dan otvorenih vrata održava se u subotu, 25. studenoga od 10 do 16 sati

Predstavnici studentskih udruga i klubova pružit će budućim brucošima informacije o studentskim usavršavanjima, razmjenama i praksama, te o sudjelovanju u sportskim natjecanjima, izletima i studentskom životu. Nastavnici, studenti i stručno osoblje Fakulteta bit će na raspolaganju tijekom cijelog dana svim posjetiteljima. Više o svemu može se pronaći i na Facebook stranici događaja.

Novitet ove godine je i #FERGirl čajanka za buduće studentice, tj. moderirani okrugli stol na kojem će, uz šalicu čaja ili kave, trenutne studentice i diplomirane FER-ovke odgovarati na pitanja budućih studentica o studiranju na FER-u i mogućnostima koje im se nude nakon završenog fakulteta.