Večeras se u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku održava Europska noć istraživača

Europska noć istraživača najveća je europska i nacionalna kampanja za popularizaciju znanosti u koju je uključeno 18 hrvatskih visokoobrazovnih i znanstvenih ustanova

Sandro Vrbanus petak, 27. rujna 2019. u 11:28

Europska noć istraživača je Inicijativa EU kojom se popularizira znanost i rad znanstvenika. Tradicionalno se održava diljem Europe svake godine zadnjeg petka u mjesecu rujnu. Gradovi koji sudjeluju u održavanju Europske noći istraživača prepuštaju svoje gradske trgove znanstvenicima koji interaktivnim sadržajem djeci i odraslima približavaju znanost i svoj znanstveni rad.

Popularizacija znanosti

Osnovni cilj inicijative je popularizacija znanosti. Organizatori žele približiti javnosti znanost i rad znanstvenika, potaknuti mlade za budući ulazak u istraživačku karijeru te upoznati širu javnost s europskim i nacionalnim politikama u području znanosti.

Ove godine u Europskoj će noći istraživača, koja se održava upravo danas od 17 do 22 sata, sudjelovati znanstvenici i institucije iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka.

Na navedenim lokacijama bit će upriličen niz događaja, izložbi i predavanja koja će govoriti o raznovrsnim znanstvenim temama – od fizike, genske terapije, kemije, preko projekata osnovnoškolaca, pa sve do znanstvenih pokusa koji će biti izvođeni pred posjetiteljima.

 

Pridružite nam se↗️27.rujna, 17-22h Zagreb - Europski trg i Tunel Grič Split - Podrumi Dioklecijanove palače i Riva Rijeka - Rijeka Tower Center Osijek - Dvorište Rektorata JER ZNANOST JE ZABAVNA! 😊

Posted by Europska noć istraživača 2018./2019. on Monday, September 16, 2019

Detalje programa možete pronaći na Facebook i web stranicama projekta.