Weblica/Hacklica/Worklica: skup entuzijasta u svibnju doživljava 5. izdanje

Početkom svibnja u Čakovcu će se održati konferencija, 24-satni hackaton i radionice o web tehnologijama

Bug.hr srijeda, 13. ožujka 2019. u 12:14

Imena Weblice i Hacklice sve više rezoniraju u ušima šire publike. Kad je pokrenuta prije četiri godine, Weblica je prosječnome korisniku bila prilično nejasan pojam. Pedesetak mjeseci kasnije, većina Međimuraca barem je čula za ovu tehnološku konferenciju koja okuplja stručnjake iz (prvenstveno) područja internetskih tehnologija. Najveće je događanje te vrste u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te stvara odličnu priliku za razmjenu znanja i iskustava. Korijene vuče iz spoznaje da u tri najsjevernije hrvatske županije, Međimurskoj, Koprivničko-križevačkoj te Varaždinskoj, postoji gomila izvrsnih, ali prilično samozatajnih IT stručnjaka i vizionara koji zaslužuju platformu putem koje mogu surađivati.

Prva Weblica, koj je održana u svibnju 2015. godine, održana je u formatu od dva tracka sa po šest predavanja. Vrhunski predavači iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine već su tada privukli više od stotinu posjetitelja iz Hrvatske i Slovenije. Osnovni format je zadržan i narednih godina, no broj sudionika se svake godine sve više povećavao, da bi se s vremenom djelovanje proširilo pa je tako protekle godine organiziran i 24-satni hackathon pod imenom Hacklica, koja će se ove godine organizirati u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu u subotu, 4. svibnja te će također trajati 24 sata. U petak, 10. svibnja, slijede pak radionice objedinjene pod nazivom Worklica, koje pokrivaju različita područja interesa, a održat će se u prostorijama Tehnološko-inovacijskoga centra Međimurje. Unatoč činjenici da se od prošle godine plaćaju i karte za sudjelovanje u radu Weblice, na manifestaciji je lani sudjelovalo rekordnih više od 150 sudionika.

Main event

Glavno događanje rezervirano je za subotu, 11. svibnja, u Scheierovoj zgradi te prostoru Gradske kavane u Čakovcu. Misija organizatora Weblice nije samo zainteresirati web developere i druge stručnjake, već stvoriti  platformu za razvoj informatičkoga sektora u cijeloj regiji. Zlatni sponzori konferencije su ecx.io, Tria i Factory X, srebrni je sponzor HAMAG-BICRO, mali sponzor Preda iz Osijeka, dok akreditacije sponzorira cWebSpace, a tu su još i ostali sponzori.

Pokrovitelji Weblice su Međimurska županija i Grad Čakovec, a održavanje konferencije podržava i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, HAMAG-BICRO. 

Sve informacije o svim komponentama Weblice, Worklice i Hacklice dostupne su na mrežnim stranicama konferencije, www.weblica.hr

Pridružite se Weblici i podijelite relevantno znanje sa stručnjacima iz svih područja IT-ja te sudjelujte u stvaranju tradicionalnoga skupa entuzijasta iz područja internetskih tehnologija na hrvatskome sjeverozapadu!