Drone Pilot Academy - edukacija za odgovorno upravljanje dronovima u Varaždinskoj županiji

Učenici srednjih škola i studenti, moći će se prijaviti na edukaciju Drone Pilot Academy, koja će ih podučiti odgovornom upravljanju bespilotnih letjelica

Matej Markovinović ponedjeljak, 5. srpnja 2021. u 18:46

Fakultet organizacije i informatike (FOI), u suradnji s Varaždinskom županijom i Europskim Talent Centrom Hrvatska - Centri izvrsnosti Varaždinske županije, razvio je Drone Pilot Academy, edukaciju za pilote dronova namijenjenu učenicima srednjih škola i studentima. 

Prezentacije ove edukacije, održat će se na FOI-u u Varaždinu u dvorani 1, u utorak, 6. srpnja 2021. godine s početkom u 9:00 sati. 

Kako navode organizatori, Drone Pilot Academy osmišljen je kao skup radionica kroz koje će, tijekom pet dana, polaznici naučiti kako na odgovoran način upravljati bespilotnim letjelicama. 

Za to će biti zaslužni iskusni edukatori, koji će prenositi teorijska i praktična znanja, a svi će polaznici dobiti i opremu, odnosno bespilotne letjelice za korištenje tijekom edukacije, čime se, kako kažu, ukida i početna prepreka svih zainteresiranih.

U utorak će na prezentaciji ove edukacije, zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec i dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, reći više informacija i istaknuti važnosti Drone Pilot Academy edukacije.