Ultra - iznimno moćni dron za filmaše, može prenositi kamere mase do 60 kg

Flying Pictures predstavio je dron Ultra za filmaše za kojeg tvrde kako nadilazi tehnološka ograničenja tradicionalne bespilotne tehnologije te koji je kadar nositi i najteže komade foto i video opreme

Stjepan Bilić srijeda, 15. srpnja 2020. u 14:35

Tvrtka Flying Pictures razvila je novi dron za filmaše – Ultra. Riječ je o dronu koji prema navodima proizvođača nadilazi tehnološka ograničenja tradicionalne bespilotne tehnologije te koji je kadar nositi i najteže komade danas dostupne audio i video opreme. Ultra je rezultat višegodišnjeg iskustva u dizajniranju, izgradnji te letenju više vrsta bespilotnih letjelica u složenim i izazovnim situacijama i okruženjima na svijetu.

Primjera radi, dok se Hrvatska pošta početkom godine pohvalila testiranjem autonomnog drona koji može prevesti teret težine do 200 grama, Ultra bez problema prenosi terete i do 60 kilograma teške. Flying Pictures Ultra prvi je ujedno i jedini dron na svijetu koji koristi Libra L7 nosač.

Ultra može biti opremljen s različitom filmskom opremom, primjerice trostrukim Alexa Mini Multi-Array objektivima, Zeiss CP3 lećama i RTMotion upravljačkim sustavom (ukupna težina opreme oko 50 kilograma) ili Arri 435 filmskom kamerom koja je opremljena s magazinom od 400ft te Cooke 35-140 mm anamorfnim zumom čija konfiguracija teži oko 55 kilograma.

Ultra je najmoćniji kinematografski dron na svijetu s maksimalnom masom polijetanja od 110 kilograma i najvećom brzinom letenja od 105 km/h. Proizvođač je svjestan kako sama snaga drona nije dovoljna da bi proizvod bio uspješan stoga su poradili i na sigurnosti što je potvrđeno dozvolom od strane UK CAA, a koja omogućava korištenje drona i u gusto naseljenim područjima.

Više informacija o dronu Ultra možete saznati na internetskim stranicama proizvođača.