Instagram Reels dobio značajku pretvaranja teksta u govor i glasovne efekte

Instagram Reels konačno će pružiti korisnicima značajke na koje su 'tiktokeri' odavno navikli

Matej Markovinović nedjelja, 14. studenog 2021. u 09:01

Na radost mnogih, Instagramova je kopija TikToka konačno dobila značajku pretvaranja teksta u govor, koja je svoju popularnost upravo stekla na kineskoj društvenoj mreži, ali i zbog tužbe koja se mjesecima protezala po medijima.

Značajka pretvaranja teksta u govor ne služi samo za zabavu, već je vrlo korisna i za one koji imaju problema s vidom. Za uključivanje ove značajke potrebno je snimiti Reel, dodati tekst u videozapis koristeći namjenski alat, kliknuti tekstualni oblačić, potom u izborniku odabrati „text-to-speech“.

Foto: Instagram/Screenshot
Foto: Instagram/Screenshot

S druge strane, tu su i novi glasovni efekti, koji omogućuju korisnicima da modificiraju audio zapis nakon što su snimili Reel. Za uključivanje ove značajke potrebno je kliknuti na ikonu glazbene note te „effects“, nakon čega se može odabrati željeni efekt – helium, giant i robot.

Foto: Instagram/Screenshot
Foto: Instagram/Screenshot

Budući da je Mark Zuckerberg nedavno izjavio da im je glavni konkurent TikTok, nije čudo što se na Reelsu pojavljuju značajke koje je upravo popularizirala kineska društvena mreža. Kako bi privukli što više korisnika, Instagram će prema svom planu neke kreatore s velikim brojem pratitelja, platiti čak 35.000 dolara bonusa kako bi objavljivali Reels, piše The Verge.Bluetooth zvučnik malih dimenzija i visoke elegancije

HARMAN KARDON Esquire Mini

Prava koža, brušeni aluminij i keramika spajaju se kako bi stvorili remek-djelo snage i prijenosne vjernosti u svom najboljem izdanju

949 kn 1.149 kn Kupi