LinkedIn će unutar društvene mreže ponuditi i – igre

Igre su možda posljednje što biste očekivali na društvenoj mreži posvećenoj poslu i nešto službenijim međuljudskim odnosima, no ipak bi se one tamo mogle pojaviti

Sandro Vrbanus nedjelja, 17. ožujka 2024. u 06:00

S dodatkom igara unutar osnovne aplikacije ili društvene mreže koketiraju primjerice već dugo Facebook i Netflix, navodno na nečemu sličnome radi i YouTube, no teško da biste očekivali da će "ozbiljna" platforma poput LinkedIna krenuti u tom smjeru. Ipak – to se događa. Nakon što su neovisni stručnjaci otkrili djeliće programskoga koda unutar LinkedInove aplikacije, koji sugeriraju moguću implementaciju igara, sve je iz Microsoftove poslovne društvene mreže i potvrđeno za TechCrunch.

Posao i igranje u jednom

U LinkedInu kažu da se "igraju" s idejom ubacivanja jednostavnih igara, slagalica i mozgalica, unutar postojećeg iskustva korištenja te društvene mreže. Ideja je tako zadržati korisnike neko duže vrijeme na svojim stranicama i aplikacijama, dati im koji dodatni trenutak zabave, produbiti međuljudske odnose i potaknuti korisnike na pokretanje nekih novih dijaloga – uskoro, kažu, o svemu će se doznati više.

Informacije iz nezavisnih izvora kažu da bi te igre međusobno povezivale i kompanije i njihove zaposlenike, tako što bi se, primjerice, formirale rang liste kompanija. Na njima poslodavci bili rangirani prema tome koliko su njihovi zaposlenici uspješni u igrama, odnosno kakve rezultate postižu – igrajući se na LinkedInu.

LinkedIn je u vlasništvu Microsofta od 2016. godine. Trenutačno bilježi više od milijardu korisnika, u fiskalnoj 2023. godini ostvarili su 15 milijardi dolara prihoda, od čega je 7 milijardi stiglo od prodaje softvera za pronalaženje novih zaposlenika korporacijama, a 1,7 milijardi od prodaje premium pretplatničkih paketa.