Musk ograničio pregledavanje objava na Twitteru pa otkrio da je bio – ironičan

Musk je objavio da ograničava pregledavanje objava na Twitteru u svrhu borbe protiv 'ekstremne razine prikupljanja podataka', no kasnije je ipak otkrio da je sve to bila ironija

Matej Markovinović nedjelja, 2. srpnja 2023. u 12:30

Vlasnik Twittera Elon Musk, objavio je ove subote da se na tu društvenu mrežu uvode ograničenja za pregledavanje objava.

„Kako bismo riješili ekstremne razine prikupljanja podataka i manipulacije sustavom, primijenili smo sljedeća privremena ograničenja. Verificirani računi ograničeni su na pregledanje 6.000 objava dnevno, neverificirani do 600 objava, a novi neverificirani do 300 objava na dan“, napisao je Musk u svome tweetu.

Budući da je riječ o poprilično neobičnoj odluci kojoj se  korisnici nisu nadali, komentari su bili preplavljeni žalbama, ali i memovima. Javile su se i slavne internetske ličnosti poput, primjerice, MrBeasta, koji je napisao da će ići provjeriti koliko mu treba da pregleda količinu objava namijenjenu verificiranim računima.

Nekoliko sati kasnije od prvotne objave, Musk se predomislio pa je brojke povećao na 10.000, 1.000 i 500, a na kraju je otkrio da je cijela objava bila „vježba ironije“ koja je dosegla rekordan broj pregleda.