Reddit dobio potpuno novi odjeljak za otkrivanje sadržaja

Iako novi odjeljak pomalo podsjeća na r/all, on to zapravo nije, pa neće biti uklanjanja ovog popularnog 'subreddita svih subreddita'

Matej Markovinović petak, 25. veljače 2022. u 10:32

Korisnici koji redovno koriste Reddit na svojim Android i iOS pametnim telefonima, zasigurno su primijetili novi dodatak u aplikaciji. Riječ je, naime, o Discover odjeljku, koji služi za otkrivanje novog i zanimljivog sadržaja.

Svrha mu je, kako navode iz Reddita, prikupiti na jednom mjestu slike, GIF-ove i videozapise te tako pomoći korisnicima da pronađu novi sadržaj ili subreddite. Slično kao što to već godinama ima Instagram ili pak Pinterest. 

„Uvodimo novu eru otkrivanja sadržaja na Redditu sa slikama i videozapisama na vrhu. Discover je sjajan novi način za ljude da istražuju i imaju interakciju sa stotinama tisuća zajednica diljem svijeta“, priopćio je Jason Costa, direktor proizvoda za sadržaj i zajednice na Redditu.

Discover, nadalje, zamjenjuje Communities/Subscriptions odjeljak kao drugu ikonu na dnu zaslona aplikacije. To, dakle, ne znači da je taj odjeljak u potpunosti nestao s Reddita, već da će korisnici na drugačiji način dolaziti do njega.

Korisnici će tako za pregled subreddita trebati povući izbornik s lijeve strane, koji se, doduše, čini poprilično neurednim nakon ovog ažuriranja. Izbornik s desne strane sada prikazuje informacije o korisničkom profilu, objavama, online statusu i još nekim sitnicama.

„Smatram da će korisnici kao rezultat ovog ažuriranja otkrivati više zajednica te im se pridružiti. Osim toga, mislim da će i stari i novi redditori pronaći stvarno zanimljiv i uvjerljiv sadržaj koji im odgovora“, rekao je Costa za The Verge.