Twitter studentima sportašima američke sveučilišne lige omogućio monetizaciju video sadržaja

Opendorse i Twitter najavili su prošireno partnerstvo kako bi pomogli studentima sportašima u monetizaciji video sadržaja korištenjem Twitter Amplifyja

Tomislav Stanković ponedjeljak, 8. kolovoza 2022. u 06:00
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Twitter je pokrenuo program, kao dio novog ugovora s PAC-12 Football, koji će omogućiti studentima sportašima generiranje prihoda od pojavljivanja njihovih sportskih trenutaka unutar tweetova. U njihove objavljene isječke biti će postavljeni oglasi koji će sportašima generirati izravan prihod.

Ovaj je dogovor posebno važan za PAC-12 sportaše zbog toga što PAC-12 Networks posjeduje licencna prava nad svim snimkama s konferencije, čak i ako se prvo emitiraju na drugoj mreži poput Foxa ili ESPN-a, prenosi SocialMediaToday.

Ovom je suradnjom, uz postojeća licencna prava, omogućena nova vrsta izravne monetizacije za studente sportaše, koja će također pružiti niz novih opcija postavljanja oglasa za robne marke, koje sada mogu doprijeti do ljubitelja sveučilišnog sporta na potpuno novi način. Ostaje za vidjeti koliko prihoda sportaši mogu zaraditi od ove vrste oglašavanja i kakve bi rezultate mogli postići za robne marke.

Tijekom sveučilišne nogometne sezone 2022.-23., igrači PAC-12 Footballa objavljivat će personalizirane isječke istaknutih događaja nakon utakmica. Prije svakog videozapisa prikazat će se oglas putem Twitter Amplifyja, a student-sportaš će dobiti naknadu, što je prvi put da studenti-sportaši na ovaj način mogu unovčiti vrhunske trenutke svoje igre." - Opendorse