Uz Dan planeta Zemlje - Iskonovci danas dobivaju poklon ako odaberu e-račun

I ove godine Iskonovci obilježavaju Dan planeta Zemlje sa svojim korisnicima. Svakom Iskonovcu, koji danas odabere korištenje e-računa umjesto papirnatog, osiguran je poklon: ZEKOLOŠKA vrećica za kupovinu koja je nastala u suradnji Iskona i kreativne agencije Senjor.

Bug.hr petak, 22. travnja 2022. u 16:01

Sve što Iskonovci moraju napraviti je odabrati uslugu e-računa ispunjavanjem forme (sama usluga se ništa ne naplaćuje) i pričekati prvi e-račun zajedno sa Zekološkom vrećicom. Broj poklona je ograničen pa zato požurite i napravite svoj mali zeleni korak na Dan planeta Zemlje ispunjavanjem forme za primanje e-računa.

U suradnji s udrugom Zero waste Croatia, Iskon je ususret Danu planeta Zemlje pripremio i seriju kratkih motivirajućih videa o ostalim načinima na koje, uz zaista minimalno truda, svatko može pomoći očuvanju okoliša:

Kroz savjete nas vodi osnivačica udruge, svestrana Anamarija Prgomet, koja od 2017. godine primjenjuje 5R principe Zero waste načina života: refuse (odbij), reduce (smanji), reuse (ponovno upotrijebi), recycle (recikliraj) i rot (dovedi do truljenja). Za gotovo svaki uporabni predmet u domaćinstvu pronašla je ekološki prihvatljiviju zamjenu, koristi prijevozna sredstva koja ne štete okolišu, bira isključivo odjeću od prirodnih materijala, sama izrađuje kreme za lice i pastu za zube, redovito kompostira a ove je godine posadila i svoj vrt u Poreču u kojem živi.

Anamarija Prgomet
Anamarija Prgomet

Anamarija je i pokretačica digitalne platforme za cirkularnu ekonomiju u nastanku „Sharing is caring“, a Poreč će uskoro postati bogatiji za jednu njenu zero waste destinaciju: kafić Život koji će posjetiteljma u centru grada nuditi isključivo veganske proizvode domaćih proizvođača.

Zašto je važno posaditi makar jednu biljku za svoju balkonsku dasku, povremeno odabrati bicikliranje, odbiti nepotrebni ulazak proizvoda i ambalaža u svoj dom, štedjeti energiju i sjetiti se ponijeti tu platnenu vrećicu u shopping? Poslušajte Anamariju i odaberite svoje zelene navike na Dan planeta Zemlje.

Drugu godinu zaredom, sve zeleniji Iskon uključuje se u obilježavanje Dana planeta Zemlje. Nakon aktivnog rada na svojim malim-velikim zelenim koracima, njihovi su poslovni prostori u potpunosti oslobođeni plastične ambalaže i posuđa, broj printera sveden je na minimum a koševi ispod stolova zamijenjeni su sortirnim stanicama u hodnicima poslovnih zgrada. Iskon svojim zaposlencima nudi mogućnost vožnje službenim biciklima na sastanke, a u zelenim koracima pomažu im i korisnici sve češćim odabirom e-računa.