Tesla predstavila svoje najpovoljnije vozilo - električni ATV za djecu

Cyberquad for Kids trenutno se može kupiti samo u Sjedinjenim Američkim Državama, no ako se pokaže popularnim, možda dođe i 'preko bare'

Matej Markovinović petak, 3. prosinca 2021. u 09:30

Za kupnju Teslinog automobila potrebno je izdvojiti veću količinu novca, no konačno stiže vozilo kojeg će si većina ljudi moći priuštiti. Iako će ta vijest obradovati mnoge, cijena od svega 1.900 dolara dolazi uz neke nedostatke, pa je tako jedan od njih, primjerice, činjenica da je riječ o ATV-u, a ne o automobilu i naposlijetku da je napravljen za – djecu.

Teslin novitet, Cyberquad for Kids, predstavljen je bez prethodne najave te je već dostupan za narudžbu putem tvrtkine web stranice. Ovaj se ATV može pohvaliti čeličnom šasijom, udobnim sjedalom i podesivim ovjesom sa stražnjim disk kočnicama, a za prepoznatljivi cyberpunk dizajn, zaslužne su LED svjetlosne trake, piše The Verge.

Foto: Tesla
Foto: Tesla

Kako je riječ o vozilu napravljenom za djecu, Cyberquad može postići najveću brinu od 16 kilometara na sat, no iz Tesle ističu da postoji opcija ograničenja koja tu brzinu smanjuje za pola. Za potpuno napunjenu bateriju potrebno je do pet sati punjenja, a ona bi, prema navodima tvrtke, trebala izdržati do 24 kilometara vožnje, ovisno o raznim čimbenicima.

Ovo nije prvi put da se Tesla okušala u izradi ATV-a, pa je tako Elon Musk još 2019. godine na predstavljanju Cybertrucka, doveo i Cyberquad „za velike“, koji je izazvao oduševljenja publike, no nikada nije izašao u prodaju.