Teslin pickup kamionet bit će prikazan za dva tjedna

Elon Musk je najavio da će 21. studenoga u Los Angelesu biti otkriveno novo Teslino vozilo – već neko vrijeme najavljivani električni kamionet nadimka "Cybertruck"

Sandro Vrbanus četvrtak, 7. studenog 2019. u 13:10

Osim modela S, 3, X i Y, Tesla će uskoro otkriti i kako će izgledati njihov prvi kamionet. Elon Musk već je nekoliko puta najavljivao da rade na razvoju vozila u segmentu posebno omiljenom u SAD-u, a u proteklih je nekoliko mjeseci govorio da se radi o neobičnom vozilu modernog izgleda, ali i potpuno drugačijem od svega viđenoga. Kao takav, ovaj pickup kamionet dobio je nadimak "Cybertruck", a po nekim najavama trebao bi izgledati otprilike kao da je "ispao" iz svijeta Blade Runnera.

Musk je nastavio s ovom usporedbom, pa je predstavljanje kamioneta najavio za 21. studenoga – a studeni 2019. označen je i kao početak radnje ovog kultnog filma Ridleya Scotta. Naravno, podudara se i mjesto radnje, pa će Cybertruck biti predstavljen u Los Angelesu, u blizini SpaceX-ovih pogona za proizvodnju raketa.

Futuristički pickup

Prema informacijama koje su kružile medijima Teslin pickup trebao bi imati mjesta za do šest putnika, snažne dvostruke elektromotore, možda i preko 650 kilometara dosega s jednim punjenjem baterija, aktivni samopodešavajući ovjes, 360° kamere, i, naravno, funkcionalnosti autonomne vožnje i samostalnog parkiranja.

Kad je riječ o izgledu, koji bi trebao biti jedan od glavnih faktora privlačnosti ovog vozila, do sada je objavljena tek jedna "teaser" slika koju prenosimo u nastavku. Na temelju iste mnogi su pokušali generirati cijelu sliku vozila, no Musk je izjavio da niti jedan render koji je vidio nije niti približno sličan onome na čemu njegovi ljudi rade.

Kroz dva tjedna, dakle, vidjet ćemo i to "čudo", a možda i čuti dodatne detalje o pogonu i tehnologijama koje će omogućiti elektrifikaciju kamioneta – klase vozila koja mnogima nije prvi izbor kad je riječ o pogonu na struju.