U Tesli zaprimili već 200 tisuća prednarudžbi za Cybertruck

U prva dva dana od predstavljanja kontroverznog električnog pickup kamioneta broj predbilježbi za kupnju nadmašio je sva očekivanja

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 25. studenog 2019. u 06:00

Posljednjih je dana glavna vijest u svim svjetskim tehnološkim i automobilističkim medijima futuristički Cybertruck iz Tesle, iako se o samom vozilu malo toga zna, a na cestama se neće pojaviti barem dvije godine. Međutim, radikalni futuristički izgled "posuđen" iz Blade Runnera u kombinaciji s neobičnim "šarmom" ovog vozila, prihvatljivom cijenom i modernim tehnološkim novotarijama, ponukao je mnoge da na Teslinim stranicama obave predbilježbu za kupnju svojeg primjerka.

Elon Musk se tako u subotu uvečer, manje od dva dana nakon predstavljanja novog pickup kamioneta, na Twitteru pohvalio s neočekivano velikim brojem narudžbi. Do tada su u Tesli, objavio je njezin šef, zaprimili 146 tisuća narudžbi za Cybertruck.

8,2 milijarde dolara u najavi

Zanimljivo, najmanje se dosadašnjih potencijalnih kupaca, njih tek 17%, odlučilo za najslabiju i najjeftiniju verziju s jednim motorom. 41% odabralo je najsnažniji Cybertruck s tri motora dok je preostalih 42% kliknulo srednju opciju – dva motora i cijenu od 49.900 dolara.

Ukupno gledajući, ovakav broj predbilježbi i raspored po modelima, kada bi se realizirao, donio bi Tesli preko 8,2 milijarde dolara prihoda. No, treba imati na umu i da je prilikom registracije prednarudžbe potrebno uplatiti polog od tek 100 dolara, što je sigurno mnogima olakšalo odluku, jednako kao i činjenica da se ovaj predujam može dobiti natrag u slučaju odustajanja od kupnje.

Do nedjelje uvečer broj narudžbi premašio je 187 tisuća.

Nadopuna: do ponedjeljka rano ujutro stiglo je već 200 tisuća narudžbi i potencijalnih 11 milijardi dolara prihoda.

Musk je ponosan i na činjenicu da je bez ikakvog oglašavanja ili plaćenog marketinga svojim novim automobilom uspio izazvati ovakvu reakciju javnosti i tržišta. Zadnji puta kada su u Tesli imali ovakvu navalu na tek prikazani automobil bilo je nakon predstavljanja Modela 3, koji je u 24 sata dobio oko 180.000 prednarudžbi, uz polog od 1.000 dolara.

Usput rečeno, na Twitteru je šef Tesle potvrdio i da će ATV predstavljen istodobno sa Cybertruckom biti prvo ponuđen kao dodatak uz kamionet.BT slušalice sa kontrolnim gumbom i sklopivim dizajnom

MARSHALL Monitor ANC

Driveri od 40mm za proizvodnju vrhunskog zvuka, Active Noise Cancelling, do 45 sati slušanja uz bluetooth, 32 ohma, 96 dB, 20 Hz – 20 kHz

1.699 kn 2.299 kn Kupi

TWS party zvučnik s ugrađenim svijetlima i bežičnim mikrofonom

JBL PartyBox On-The-Go

Bluetooth, USB, AUX i TWS, IPX4, trajanje baterije do 6h, frekvencijski odziv: 50Hz – 20KHz, snaga 100W

1.999 kn 2.389 kn Kupi