Xiaomijev električni romobil u bojama Mercedesovih F1 bolida ima i (ne)očekivano visoku cijenu

Uz flagship mobitel Mi 11, kineski je proizvođač predstavio i ekskluzivni model električnog romobila s "brandingom" Mercedesove momčadi Formule 1, koji u Hrvatsku stiže krajem mjeseca

Sandro Vrbanus utorak, 9. ožujka 2021. u 06:00

Usporedno s predstavljanjem novog flagship mobitela Mi 11, Xiaomi je u Zagrebu najavio dolazak u Hrvatsku za još jedan svoj novi proizvod – električni romobil u novom izdanju i s posebnim "brandingom".

Njegovo ime je – udahnite duboko – Mi Electric Scooter Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team Edition. Riječ je o potpuno novom izdanju električnog romobila Xiaomi Pro 2, koje kombinira dizajnerske elemente Mercedesovog tima Formule 1 s Xiaomijevom naprednim inženjeringom. Na romobilu se ističu tirkizni detalji i prepoznatljive boje AMG-a i momčadi svjetskih prvaka Formule 1.

Novi romobil diči se i karakteristikama koje ga smještaju u sam vrh ponude. Tako se može kretati najvišom brzinom od 25 km/h uz autonomiju s jednim punjenjem baterije od čak 45 kilometara.

Iz Xiaomija poručuju da je naglasak stavljen i na sigurnost, pa tako ovaj model ima sustav dvostrukog kočenja, pneumatske gume koje apsorbiraju neravnine na cesti te ugrađeni zaslon za praćenje funkcija romobila i brzine kretanja.

Ekskluzivni električni romobil Mi Electric Scooter Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team Edition bit će dostupan u prodaji u Hrvatskoj krajem ožujka po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 5.999 kuna.