Počinje prva domaća nogometna eSport liga

Hrvatski Telekom pokreće projekt pod nazivom Hrvatski Telekom e-Liga, imat će do 1024 natjecatelja, igrat će se FIFA 21, a pobjednika kao nagrada očekuje PlayStation 5

Sandro Vrbanus četvrtak, 15. listopada 2020. u 12:00

Hrvatski Telekom pokreće projekt pod nazivom Hrvatski Telekom e-Liga. Bit će to eSport natjecanje u kojem mogu sudjelovati svi zaljubljenici u nogomet, koji će u virtualnoj areni moći odmjeriti snage igrajući u ime svojih omiljenih hrvatskih nogometnih klubova – Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke.

Uz igru FIFA 21, koja se igra na PlayStation 4 konzoli, svi koji se prijave moći će zaigrati u ime jednog od klubova, i to u Ultimate Team modu unutar igre FIFA 21, kažu iz HT-a.

PlayStation 5 za pobjednika

Prijave za Hrvatski Telekom e-Ligu počinju 19. listopada i traju do 22. listopada. U natjecanju će sudjelovati maksimalno 1024 sudionika te će, kroz seriju eliminacija, osam najboljih igrati ligu unutar odabranog kluba. Dvoje najboljih natjecatelja će, zajedno s igračima odabranog nogometnog kluba, predstavljati klub u finalnom natjecanju koje će biti održano 19. i 20. prosinca 2020., a pobjednika ovog natjecanja očekuje vrijedna nagrada – PlayStation 5.

"Iznimno mi je drago što nakon višegodišnje podrške hrvatskom nogometu sada natjecanje prenosimo i u virtualni svijet te što smo svima koji to žele omogućili da se okušaju u ulozi igrača svog omiljenog kluba. Hrvatski Telekom e-Liga prvi je iskorak Hrvatskog Telekoma u eSport i gaming segment te ćemo nastaviti s razvojem naše ponude u ovom području i unaprjeđenjem korisničkog gaming iskustva", izjavio je Richard Brešković, direktor Sektora marketinga za privatne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Uz klubove Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek, partneri projekta su Samsung i Sofa Score. Sve informacije o projektu Hrvatski Telekom e-Liga dostupne su na službenom webu, a sve aktualnosti i zanimljivosti iz samog natjecanja bit će dnevno dostupne na Facebook stranici i Instagram profilu Hrvatski Telekom e-Lige. Također, snimke svih utakmica kroz natjecanje moći će se pogledati na YouTube kanalu Hrvatskog Telekoma.