Facebook zapošljava Hrvate – u Irskoj

Ovih dana društvena mreža promovira oglas za posao u kojem traže nove zaposlenike, a jedan od preduvjeta za prijavu je poznavanje hrvatskog tržišta, društva, kulture i jezika

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 30. srpnja 2018. u 06:00

Koristite li Facebook, možda vam se posljednjih dana prikazuje njihova promotivna objava kojom ova društvena mreža traži nove zaposlenike – i to Hrvate. No, nije Facebook otvorio podružnicu u Hrvatskoj da bi zapošljavao domaće stanovništvo, već se radno mjesto iz ove objave nalazi u gradu u kojem je ionako već veliki broj Hrvata pronašao sreću, Dublinu u Irskoj.

Radno mjesto za koje su Facebooku potrebni Hrvati naziva se Market Specialist unutar tima nazvanog Market Operations. Osnovna zadaća ovog tima jest identificirati i rješavati slučajeve u kojima je došlo do kršenja Facebookovih pravila korištenja, te tako graditi povjerenje i poboljšavati korisničko iskustvo na toj društvenoj mreži. Potencijalni će zaposlenici na ovom radnom mjestu biti zaduženi za revidiranje korisničkih prijava nepoćudnog sadržaja, rješavanje problema vezanih za korisničke račune, analizu podataka i slične zadaće.

Zbog svega ovoga Facebook traži ljude koji su detaljno upoznati sa situacijom u Hrvatskoj, aktualnim događajima, društvom i kulturom, tipičnim ponašanjem korisnika, te se izvrsno služe kako engleskim tako i hrvatskim jezikom. Osim toga za prijavu je potrebno imati diplomu prvostupnika ili magistra, više od dvije godine radnog iskustva, te sposobnost strateškog i analitičkog razmišljanja.

Na Glassdooru je za ovu poziciju prijavljena bruto godišnja plaća (s bonusima) od oko 41.000 eura (što je oko 2.600 eura mjesečno u neto iznosu, za samca). O tome kako bi se tom plaćom živjelo u Irskoj, uvijek se možete informirati na našem forumu.