Na Netflix stiže autorizirani dokumentarac o Michaelu Schumacheru

Možda i najveći vozač Formule 1 u povijesti, čija tragična sudbina ga je zauvijek udaljila od omiljenog mu sporta, dobit će posvetu u obliku dokumentarnog filma s ekskluzivnim i nikad viđenim snimkama

Sandro Vrbanus subota, 31. srpnja 2021. u 17:24

Netflix je otkupio globalna prava prikazivanja za novi dokumentarni film o možda najboljem vozaču Formule 1 svih vremena, legendarnom Nijemcu Michaelu Schumacheru. Ovaj film u potpunosti je odobrila i podržala Schumacherova obitelj, koja je posljednjih godina posvećena liječenju teško ozlijeđenoga vozača i očuvanju njegove privatnosti.

Film Schumacher sastoji se od rijetko viđenih intervjua, nikada prikazanih arhivskih snimki te ekskluzivnih razgovora s obitelji slavnog sedmerostrukog prvaka. Osim Michaelovog brata Ralfa, supruge Corrine, djece Micka i Gine, u filmu sudjeluju i njegovi kolege vozači Mika Hakkinen, David Coulthard i Sebastian Vettel. Intervjuirani su i nekadašnji šefovi Ferrarija Luca di Montezemolo i Jean Todt (sada predsjednik FIA-e), kao i dugogodišnji vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone.

Emotivan i kritičan film

Dokumentarac će, kažu iz Netflixa, donijeti emotivnu ali i kritičku sliku o Schumacheru, istražit će brojne detalje koji su odredili njegov život i sportsku karijeru. "Životni put Michaela Schumachera zaokupio je maštu milijuna ljudi, no u uspjehu ovog vrlo povučenog čovjeka ima mnogo više od samo utrkivanja. Njega kao osobu nisu odredili samo borbeni duh i stremljenje ka savršenstvu, već i sumnja u samoga sebe te nesigurnost, što kompletira sliku osjetljivoga i zamišljenoga čovjeka", piše u najavi filma.

Michael Schumacher u karijeri u Formuli 1 osvojio je sedam naslova svjetskog prvaka. Ubilježio je 91 pobjedu, 155 pobjedničkih postolja, 68 pole positiona i 77 najbržih krugova. Iz sporta je službeno otišao u mirovinu 2012. godine, da bi 29. prosinca 2013. godine na skijalištu Méribel u Francuskim Alpama doživio tešku nesreću i vrlo teške ozljede mozga. Nakon te nesreće nikada nije viđen u javnosti. Trenutačno se oporavlja u svojem domu kojem pristup ima samo odabrano medicinsko osoblje, obitelj i poneki obiteljski prijatelj.

Dokumentarni film Schumacher na Netflixu će se moći pogledati od 15. rujna, nedugo nakon 30. obljetnice Michaelovog debitantskog nastupa u Formuli 1, koji se zbio 25. kolovoza 1991. na Velikoj nagradi Belgije održanoj na stazi Spa-Francorchamps.