Keen Ranger PT je kamuflažna, solarno punjiva LTE kamera za videonadzor u prirodi

Keen Ranger PT, čiji je izlazak zakazan za kraj lipnja, specijaliziran je za videonadzor u prirodi

Davor Šuštić utorak, 7. lipnja 2022. u 16:59

Takozvane trail kamere namijenjene su zadacima poput praćenja šumskih životinja, nadgledanja planinarskih staza i nadzora poljoprivrednih površina, a upravo će jedan takav model uskoro krenuti u prodaju. Riječ je o kameri prikladnog naziva Ranger PT, koju proizvodi "nova" tvrtka Keen, zapravo podbrend popularnog i dragog nam Reolinka, čija rješenja za videonadzor redovito testiramo i opisujemo.

Kako je namijenjen korištenju na mjestima bez ikakve strujne ili fiksne mrežne infrastrukture, Keen Ranger PT opremljen je punjivom baterijom, koja se napaja pomoću solarnog panela, a umrežava se putem 3G i 4G mobilnih mreža. S obzirom na predviđena mjesta primjene, kamera je, radi stapanja s okolinom, obojana u boje drveća. Isporučuje se s remenjem za fiksiranje na stabla i stupove.

Kako joj naziv kaže, radi se o PT (pan i tilt) kameri, sposobnoj za pokrivanje prostora u krugu od punih 360°, što je odlična karakteristika u smislu korištenja na teško dostupnim mjestima. Maksimalna razlučivost snimanja je 4 MP, a Reolink nam je također prišapnuo da će prateća mobilna aplikacija imati sekciju za označavanje položaja kamere na karti, kao i da će sama kamera automatski prepoznavati ljude i po potrebi se oglašavati sirenom.

Službeno lansiranje brenda Keen i njegove prve kamere dogodit će se 28. lipnja, a već sada možete posjetiti službenu stranicu te za dva eura kupiti kupon, pomoću kojeg ćete dobiti popust od 20 eura prilikom kupnje kamere. 28. lipanj ujedno je i dan kad kreću prednarudžbe za Keen Ranger PT. Predviđena cijena za europsko tržište je, doznajemo, 420 eura.