Otvoren Canonov program za razvoj studenata za 2024. godinu

Sada, u svojoj osmoj godini, program je već pomogao utrti put za više od 1000 ambicioznih fotoreportera, povezujući mlade talente iz cijele EMEA regije s nekim od najutjecajnijih imena u branši.

Canon srijeda, 28. veljače 2024. u 10:30
  • Do 100 studenata dobit će mentorstvo od stručnjaka iz branše koji predstavljaju etablirane novinske agencije i novinske publikacije, kao i Canonove ambasadore
  • 25 studenata koji su ušli u uži izbor bit će pozvani na sudjelovanje u četverodnevnoj radionici u Gironi, uključujući posjet festivalu Visa pour l'Image, gdje mogu uspostaviti nove veze s profesionalcima i kolegama
  • Prijave se primaju između 12. veljače i 7. ožujka za studente diljem Europe, Bliskog istoka i Afrikei

Canon Europe objavljuje poziv za prijave za osmo izdanje Canonovog programa za razvoj studenata (CSDP), prestižnog godišnjeg programa osmišljenog za pomoć ambicioznim fotoreporterima u napredovanju u karijeri. Ova inicijativa vodeća u djelatnosti nudi pristup i izloženost iskusnim stručnjacima iz fotografske zajednice te priliku za prisustvovanje ključnim događajima u branši.

CSDP se etablirao kao neprocjenjiva odskočna daska za sljedeću generaciju fotoreportera. Bivši polaznici nastavili su raditi za renomirane novinske agencije i međunarodno priznate publikacije te nastavili graditi uspješne karijere.

Program za 2024. godinu otvoreno je za studente i pripravnikei koji borave i studiraju u Europi, na Bliskom istoku i u Africi, a prijave će trajati od 12. veljače do 7. ožujka. Ograničen broj mjesta bit će dostupan i talentima koje podupiru stručnjaci iz branše. Prijave će ocjenjivati komisija urednika iz agencija Getty Images, Reuters Pictures, AFP i EPA koja će odlučiti o početnoj skupini obećavajućih mladih kreatora slikovnih priča iz regije.

Individualna mentorstva

Odabrani studenti sudjelovat će s jednim od stručnih mentora programa u namjenskim individualnim sesijama i razgovarat će s njime o svom trenutačnom radu i dugoročnim željama u karijeri. Virtualne recenzije tijekom ljeta pomoći će u usavršavanju njihovog novog prijedloga projekta i trenutačnog portfelja – s posebnim naglaskom na istraživanje različitih mogućnosti uređivanja i načina za daljnje jačanje vještina kreiranja priča i razvijanje autorskih potpisa.

Ambasador tvrtke Canon i fotoreporter Brent Stirton izjavio je: „Ovo je jedinstven program za upoznavanje i provođenje vremena s kustosima, urednicima i fotografima – pravo ulaganje u budućnost fotografije. Statistike pokazuju da samo mali dio onih koji studiraju fotografiju ostaje dugoročno u svojoj struci i znam da će to imati dubok utjecaj na one koji budu odabrani. Odrastajući u Južnoafričkoj Republici nisam mogao pristupiti nekim od najboljih urednika i fotografa na svijetu kad sam tek počinjao, a kamoli posuditi najbolju opremu.”

Radionica u Gironi i Visa pour l'Image u francuskom Perpignanu

U rujnu će do 25 studenata biti pozvano na četverodnevnu Canonovu radionicu na velikoj katalonskoj farmi u Gironi u Španjolskoj, koja će se zaključiti posljednjim noćnim boravkom na međunarodnom festivalu fotoreporterstva Visa pour l'Image u Perpignanu u Francuskoj.

Radionica će biti neformalna platforma za razmjenu ideja i izgradnju odnosa s renomiranim profesionalcima iz svijeta fotografije. Grupni pregledi portfelja studentima pružaju dovoljno prilika za učenje te da kritiziraju rad svojih kolega, kao i da sami dobiju stručne povratne informacije o vlastitom radu.

Osim sudjelovanja u ključnim izložbama i večernjim projekcijama tijekom festivala Visa pour l'Image, studenti će također imati priliku sudjelovati u dodatnim pregledima portfelja i dodatno proširiti svoju mrežu.

Kako biste se prijavili za sudjelovanje u Canonovom programu za razvoj studenata za 2024. godinu ili pregledali kriterije za prijavu, posjetite: https://www.canon.hr/get-involved/student-development-programme/

--

i Potpune odredbe i uvjete potražite na ovoj stranici: https://www.canon.hr/get-involved/student-development-programme/terms-and-conditions/