Canon najavljuje razvoj full frame mirrorless aparata koji će snimati 8K video

Novi fotoaparat punog kadra bez zrcala utemeljen na sustavu EOS R moći će snimati video u kinematografskoj kvaliteti 8K

Sandro Vrbanus subota, 15. veljače 2020. u 22:22

Canon Inc. najavio je razvoj novog modela EOS R5 – fotoaparata punog kadra bez zrcala utemeljenog na sustavu EOS R. Razvijen na temelju povratnih informacija korisnika i tržišnih potreba, EOS R5 donosi 8K videozapise visoke razlučivosti te naprednu stabilizaciju slike, najavljuju iz ove kompanije.

Potvrđujući Canonovu posvećenost sustavu EOS R, novi EOS R5 nudi velik korak naprijed u performansama uz mehanički zatvarač sposoban za 12 sličica u sekundi i elektronički zatvarač koji nudi 20 sličica u sekundi. Kombinacija brzine i razlučivosti ovog fotoaparata postavit će nove standarde i učiniti modele bez zrcala savršenim izborom za sve – od fotografa vjenčanja, pa do onih koji snimaju životinje u divljini.

Canonova tehnologija stabilizacije slike i elektronička komunikacija između objektiva i fotoaparata u novom modelu EOS R5 uzima tehnologiju razvijenu za tu liniju i podiže je na višu razinu uključivanjem novog internog sustava stabilizacije razvijenog u Canonu. On funkcionira u kombinaciji sa sustavom stabilizacije objektiva i osigurava da snimljene fotografije i video sadržaji budu stabilni i bez vibracija, bez obzira na situaciju.

Video za budućnost

Čineći snimanje sadržaja u kinematografskoj kvaliteti 8K dostupnim u širem rasponu scenarija, EOS R5 je odgovor na sve veću potražnju za videozapisima visoke razlučivosti i kvalitete svih žanrova. Ovaj fotoaparat nudi četiri puta veću razlučivost od trenutnog standarda u branši od 4K, pa omogućuje kreativcima da snimaju širokokutno u 8K te, kad je to potrebno, sliku izrežu na 4K izlaznu razlučivost.

Richard Shepherd, viši menadžer marketinga profesionalnih proizvoda u Canonu, rekao je: "Sigurni smo da će EOS R5 zatresti globalno tržište fotoaparata bez zrcala i veselimo se vidjeti fotografe i snimatelje filmova kako snimaju s ovim izvanrednim novim uređajem u svojim rukama. Taj fotoaparat utjelovljenje je naše posvećenosti uređajima bez zrcala i potrebe za pripremanjem fotografija i filmova za budućnost. EOS R5 postat će nov Canonov fotoaparat bez zrcala s vrha ponude, nudeći iznimnu kvalitetu slike i snimanje videozapisa."