Canon predstavlja tri nova RF objektiva i dva adaptera za motorizirano zumiranje

Novi Canonovi objektivi na tržištu su objektiv za hibridne radne procese RF 24-105mm F2.8L IS USM Z, kompaktan ultraširokokutni objektiv RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM te telefoto objektiv RF 200-800mm F6.3-9 IS USM

Bug.hr srijeda, 22. studenog 2023. u 09:35
Canon RF 24-105 mm F2.8L IS USM Z
Canon RF 24-105 mm F2.8L IS USM Z
  • RF 24-105mm F2.8L IS USM Z – idealan izbor za hibridne radne procese
  • Adapteri za motorizirano zumiranje PZ-E2 i PZ-E2B – pružaju fluidno profesionalno upravljanje za RF 24-105mm F2.8L IS USM Z
  • RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM – kompaktan i lagan ultraširokokutni objektiv sa zumiranjem
  • RF 200-800mm F6.3-9 IS USM – telefoto objektiv sa zumiranjem najvećeg dometa za RF priključak3

Canon Europe najavljuje tri revolucionarna RF objektiva i dva nova adaptera za motorizirano zumiranje koji nude širok raspon mogućnosti za kreatore sadržaja na svim razinama, proširujući njihove kreativne mogućnosti.

Vrhunski hibridni objektiv s dva opcionalna adaptera za motorizirano zumiranje

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z označava značajnu prekretnicu u tehnologiji objektiva, na koju su čekali mnogi fotografi i videografi. Ovaj višenamjenski objektiv u osnovi djeluje kao više objektiva, objedinjujući svojstva televizijskih, filmskih i standardnih RF objektiva za istinski svestran koncept objektiva. To je prvi RF zum objektiv koji kombinira namjenski prsten za regulaciju blende / otvora objektiva i Servo funkcionalnost putem opcionalnih adaptera za motorizirano zumiranje.

Osmišljen je kako bi se zadovoljila povećana potražnja unutar zajednice profesionalnih kreatora za hibridnim snimkama koje obuhvaćaju foto i video sadržaj. Ovaj profesionalni objektiv bogat značajkama savršeno se prilagođava snimanju vijesti, dokumentaraca, korporativnog rada, vjenčanja, događaja i sadržaja namijenjenih za objavu na društvenim mrežama.

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z kombinira praktičnost i doseg objektiva RF 24-105mm F4L IS USM s kreativnim mogućnostima i mogućnostima pri slabom osvjetljenju objektiva RF 24-70mm F2.8L IS USM – što znači da u potrazi za savršenim snimkama više ne morate birati između ove dvije prednosti. Objektiv također održava optičku stabilizaciju slike u 5,5 koraka za neusporedivu kvalitetu slike (do 8 koraka u kombinaciji sa stabilizacijom slike u kućištu1), pružajući iznimnu stabilnost za videozapise snimane iz ruke i visoku kvalitetu slike pri snimanju u dinamičnim fotografskim situacijama kao što su vjenčanja ili događaji. Prsten za glatko upravljanje blendom (za videozapise) nudi preciznu kontrolu nad promjenom ekspozicije, sve u kombinaciji s 11-stupanjskom blendom za prekrasno zamućenje.

Novi objektiv premošćuje jaz na tržištu hibridnih objektiva, nudeći profesionalnim snimateljima kvalitetu koju traže u fotografskom i video sadržaju.

Značajke objektiva RF 24-105mm F2.8L IS USM Z mogu se još više unaprijediti uz novopredstavljene adaptere za motorizirano zumiranje, što donosi veću fleksibilnost filmašima. Adapteri za motorizirano zumiranje omogućuju glatko zumiranje i daljinsko upravljanje putem Canonovih aplikacija Camera Connect ili EOS Utility.

Adapter za motorizirano zumiranje PZ-E2B dodatno ima 20-pinski priključak za daljinsko upravljanje zumiranjem/izoštravanjem koji omogućuje pričvršćivanje kompatibilnih regulatora za zumiranje/izoštravanje za studijska ili velika produkcijska okruženja, a kompatibilan je čak i s Canonovim servo hvatištem za zumiranje ZSG-C10.

Canon RF-S 10-18 mm F4.5-6.3 IS STM
Canon RF-S 10-18 mm F4.5-6.3 IS STM

Iznimno kompaktan i lagan ultraširokokutni objektiv sa zumiranjem

Revolucionaran za snimanje ultraširokokutnih fotografija i videozapisa, RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM dizajniran je za APS-C fotoaparate sustava EOS R i nudi žarišni raspon od 10 – 18 mm, što ga čini idealnim za ljubitelje putovanja, krajolika, gradskih vizura i vlogova.

Objektiv pruža izvanrednu stabilizaciju slike, pružajući do 4 koraka optičke stabilizacije slike i do 6 koraka u kombinaciji sa stabilizacijom slike u kućištu2. Fotografima i snimateljima videozapisa to omogućuje pouzdano snimanje iz ruke, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Zahvaljujući izvrsnim performansama u kombinaciji s digitalnim stabilizatorom slike Movie Digital IS, savršen je za kreatore sadržaja koji snimaju iz ruke, a koji žele široke kadrove koji će obuhvatiti više sadržaja.

Težak samo 150 g, ovaj nevjerojatno mali i lagani objektiv savršen je suputnik za vaša putovanja. Kreatori više ne moraju praviti kompromise jer je ovaj objektiv odličan i za fotografije i za videosadržaj. Pružajući vrhunsku kvalitetu slike i radne značajke, savršen je za snimanje zapanjujućih ultraširokokutnih snimaka bez napora.

Canon RF 200-800mm F6.3-9 IS USM
Canon RF 200-800mm F6.3-9 IS USM

Telefoto objektiv sa zumiranjem najvećeg dosega3

RF 200-800mm F6.3-9 IS USM je super telefoto objektiv sa zumiranjem punog kadra koji će korjenito promijeniti svijet fotografije divljih životinja i sporta. S nevjerojatnim maksimalnim telefoto dosegom žarišne duljine od 800 mm, u usporedbi s maksimalnim dosegom od 600 mm u odnosu na druge objektive koji su trenutačno na tržištu, to je telefoto objektiv za zumiranje s najduljim dosegom za RF priključak3.

Izrađen je kako bi izdržao zahtjevne uvjete, sa zaštitom od ulaska vode i prašine, omogućujući fotografima snimke koje oduzimaju dah u svim uvjetima, što mu pruža svestranost bez premca.

Dizajniran za one koji žele unaprijediti svoju fotografiju i doseći nedostižno, ovaj objektiv idealan je za savršene snimke iz bilo kojeg položaja. Njegova stabilizacija slike u 5,5 koraka (do 7,5 koraka u kombinaciji s fotoaparatima EOS R sa stabilizacijom slike u kućištu4), brzo automatsko izoštravanje, žarišni raspon i konstrukcija optike pružaju visokokvalitetne slike i videozapise, dok zum može privući čak i male objekte izravno u kadar.

Idealan je izbor za entuzijaste koji žele pomaknuti granice fotografiranja divljih životinja i sportova, snimajući ono što prije možda nije bilo moguće.

Više informacija o novim objektivima dostupno je na sljedećim poveznicama:


1 Do 8 koraka s kompatibilnim fotoaparatima serije EOS R sa stabilizacijom slike u kućištu (IBIS)
2 Do 6 koraka s kompatibilnim fotoaparatima serije EOS R sa stabilizacijom slike u kućištu (IBIS)
3 Kao izmjenjivi objektiv s automatskim izoštravanjem za fotoaparate bez zrcala sa senzorom punog kadra koji su već na tržištu od 1. studenog 2023. Na temelju istraživanja tvrtke Canon.
4 Do 7,5 koraka s kompatibilnim fotoaparatima serije EOS R sa stabilizacijom slike u kućištu (IBIS) i pri 200 mm