Canon predstavlja zadivljujuću sliku koja je pobijedila na natječaju Redline Challenge

Canon najavljuje pobjednika svog prvog fotonatječaja Redline Challenge s temom Svjetlo u tami i izbor iznimnih fotografija odabranih među njih više od 36 000 pristiglih na natječaj

Bug.hr ponedjeljak, 26. srpnja 2021. u 08:30

Canon predstavlja pobjednika svog fotografskog natječaja Redline Challenge na temu Svjetlo u tami Piotra Skrzypieca iz Poljske koji trenutačno živi u Sloveniji. On je zadivio suce svojom zadivljujućom fotografijom „Izgubljena autocesta“. Piotr će dobiti Canonov komplet u vrijednosti većoj od 14 000 eura koji uključuje EOS R5 i objektive RF. On će mu pomoći da svoju vještinu podigne na novu razinu zajedno s osobnim fotografskim zadatkom i mentorskom lekcijom sa sucem i Canonovim ambasadorom Lorenzom Holderom. Danas su objavljene i fantastične fotografije koje su ušle u uži izbor.

Komentirajući svoju pobjedu, Piotr Skrzypiec je rekao: “Teško je opisati taj osjećaj – istovremeno je to ogromno iznenađenje, ali i veliko postignuće, tim više što sam se prijavio s tri slike i otkrio da su sve tri ušle u uži izbor. Nagrada je najbolji komplet opreme koji mogu zamisliti. Ne mogu dočekati da uzmem u ruke Canon EOS R5. Čini se kao savršen alat za vrstu fotografije kojom se najviše bavim – pejsaže, prirodu i makrofotografiju.”

Canonov uvaženi panel sudaca odabrao je pobjedničku fotografiju i slike koje su ušle u uži izbor među 36 195 slika u videozapisu koji je hostirao vloger i fotograf Kai Wong. Video se može pogledati na Canonovu kanalu na YouTubeu s uvidom iza kulisa u postupak odabira. Uz Lorenza Holdera, među sucima su bili Canonova ambasadorica i dokumentaristička fotografkinja svjetske klase Laura El-Tantawy, nagrađivana umjetnička direktorica i kustosica Monica Allende, viša urednica web-mjesta The Wider Image Gabrielle Fonseca Johnson i europska direktorica marketinga u Canonu EMEA Susie Donaldson.

Od sumornih gradskih scena do neonskih portreta, sudionici u natječaju Redline Challenge pomicali su granice svoje kreativnosti novim stilovima i tehnikama. Fotografi navedeni u nastavku, koji su ušli u uži izbor, odabrani su zbog svojih sposobnosti da originalno osmisle temu „Svjetla u tami“, stvarajući fotografije koje su tehnički i interpretativno posve originalne.

Pobjednička fotografija - Izgubljena autocesta, autor Piotr Skrzypiec
Pobjednička fotografija - Izgubljena autocesta, autor Piotr Skrzypiec

Francuski fotograf Andrée Letendre snimio je majmune koji se penju po zgradi dok ih jedan par gleda.

Sutkinja i ITCG europska direktorica marketinga u Canonu EMEA, Susie Donaldson, rekla je: “Kao sutkinja natječaja Redline Challenge oduševljena sam količinom jedinstvenih interpretacija teme i tehničkim sposobnostima sudionika. Vidjeli smo niz fantastičnih fotografija, ali pobjednička slika, „Izgubljena autocesta“, tako nas se dojmila da smo joj se stalno vraćali. Jako je dobro obradila temu i vremena u kojima živimo, savršeno opisavši ideju pojavljivanja iz nečega i rađenja novog zaokreta prema, nadamo se, pozitivnijim vremenima. Čestitamo svim fotografima u užem izboru i našem pobjedniku Piotru – veselimo se vidjeti što će snimiti svojim novim Canonovim kompletom!”

Cijela zbirka fotografija iz užeg izbora i pobjednička fotografija mogu se naći ovdje, a videozapis se može pogledati ovdje.