Fossil Sport Wear OS sat sa Snapdragon 3100 čipom

Tvrtka Fossil predstavila je Fossil Sport pametni sat namijenjen ljubiteljima fitness aktivnosti koji se temelji na Snapdragon 3100 čipu i operativnom sustavu Wear OS

Matija Pavlić petak, 9. studenog 2018. u 06:00

Američki Fossil predstavio svoj najnoviji pametni sat jednostavno nazvan Fossil Sport. Kako i samo ime sugerira radi se o satu namijenjenom fitness aktivnostima, temelji se na Googleovoj platformi Wear OS u kombinaciji s unaprijeđenim korisničkim sučeljem prilagođenim samoj namjeni sata, dakle fitness aktivnostima.

Fossil Sport dolazi s novim Qualcommovim Snapdragon 3100 čipom, baterijom od 350 mAh, podrškom za NFC plaćanje te Bluetoothom za povezivanje s mobilnim uređajima.

Od senzora dostupni su GPS, visinomjer, senzor ambijentalnog osvjetljenja, senzor otkucaja srca te mikrofon i zvučnik koji služe za obavljanje poziva. Tu je i 1,2-inčni OLED zaslon u kružnom kućištu od 41 i 43 milimetara.

Uz raznobojne varijante sata (siva, crvena, plava, zelena, crna, ružičasta) moguće je nabaviti i silikonske remene u 28 različitih kombinacija koje su vodootporne. Sat na tržište stiže s cijenom od 255 američkih dolara.