Google će uskoro omogućiti otključavanje mobitela pametnim satom

Uz otključavanje mobitela pomoću lica, otiska prsta ili zaporkom, korisnici Androida uskoro će moći otključati svoj mobitel i pametnim satom

Matej Markovinović subota, 19. kolovoza 2023. u 11:35
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Tijekom ovogodišnjeg CES-a, Google je prikazao značajku Watch Unlock koja omogućuje korisnicima da pomoću pametnog sata otključaju svoj mobitel. Radi se o funkciji koja zamjenjuje tradicionalne načine otključavanja, a koju je Apple implementirao još 2021. godine.

Od CES-a je prošlo gotovo devet mjeseci, a Google i dalje nije otkrio kada će značajka Watch Unlock zapravo postati dostupna za korištenje. No, prema developeru AssembleDebugu, američka tvrtka trebala bi se uskoro odlučiti na taj korak.

Naime, AssembleDebug „iskopao je“ iz postavka Pixela Googleov službeni video vodič za uključivanje Watch Unlocka te otkrio više detalja o nadolazećoj značajki.

Iz videa kojeg je objavio na društvenoj mreži X, može se vidjeti da će značajka funkcionirati samo na pametnim satovima koji koriste operacijski sustav WearOS. Kada se ona uključi, mobitel će pri svakom otključavanju automatski tražiti je li sat u blizini, a ako je, korisnik će samo trebati kliknuti na notifikaciju ili potegnuti prstom po zaslonu prema gore kako bi ga otključao.

Značajka se, inače, temelji na postojećem Active Unlock API-ju ugrađenom u Android 13.