Huawei TalkBand B5 bit će pametna, moderna i svestrana narukvica

Poznati leaker iz tehnološkog svijeta, Evan Blass, doznao je kako Huawei radi na novom modelu svoje pametne narukvice TalkBand – novi model stići će kao TalkBand B5

Stjepan Bilić subota, 7. srpnja 2018. u 18:00

Evan Blass slovi za jednog od najpouzdanijih leakera informacija o novim uređajima, uređajima koji su često još uvijek u fazi razvoja i koji se tek trebaju pojaviti na tržištu. Ovog puta Blass nam donosi informaciju kako Huawei razvija novu pametnu narukvicu iz serije TalkBand.

Novi model na tržište će stići pod nazivom TalkBand B5. Ako ste ljubitelj brenda ili ako ste pažljivo pratili što je novoga Huawei posljednjih godina predstavio primijetit ćete malu zbrku oko brojeva u nazivu ovogodišnjeg modela. Realno bi bilo za očekivati kako će se ove godine na tržištu pojaviti TalkBand B4, a ne TalkBand B5. No, kako je Huawei kineska tvrtka te kako Kinezi boluju od tetrafobije, odnosno zaziru od broja četiri jer se na kineskom izgovara slično kao i riječ smrt, TalkBand B4 je jednostavno preskočen.

No, vratimo se mi tehničkom dijelu Huaweijeve narukvice. Blass je ovog puta objavio samo fotografiju (press rendere) dok su specifikacije potpuno izostale. No, već samim pogledom na fotografiju mogu se iščitati brojne funkcionalnosti kojima će TalkBand B5 odlikovati.

Primjerice, uz standardnu mogućnost prikazivanja točnog vremena, TalkBand B5 moći će prikazati i datum. Zatim, vremensku prognozu i temperaturu zraka, te obavijesti o pristiglim porukama. Nadalje, tu je i informacija o napunjenosti baterije i broju prijeđenih koraka, što znači kako će narukvica biti kompatibilna i sa tvrtkinim Health softverom.

Na zaslonu se vidi i Bluetooth ikona što znači kako će Talkband B5 imati i tu mogućnost. Na istoj fotografiji se vidi kako je zaslon i ovog puta odvojiv od kućišta (isto može i TalkBand B3) te kako se u tom slučaju koristi kao Bluetooth slušalica za obavljanje telefonskih poziva. Ovo je naročito praktično, ako vam poziv stigne u vrijeme dok se nalazite u vozilu.

Što se kućišta tiče, prema fotografiji se čini kako će biti o metala (najvjerojatnije aluminij) te kako će se moći nabaviti u zlatnoj te srebrenoj boji. Zatim, kupci će imati mogućnost odabira između barem dvije vrste narukvica – metalne i kožne.