Samsung objavio više detalja o Galaxy Ringu, otkrivat će i apneju

Samsung je na MWC-u otkrio da će Galaxy Ring pratiti otkucaje srca, brzinu disanja, kvalitetu sna, a moći će detektirati i rane znakove apneje

Matej Markovinović utorak, 27. veljače 2024. u 17:21
Galaxy Ring.  📷 Foto: Samsung
Galaxy Ring. Foto: Samsung

Samsung je na nedavnom predstavljanju serije Galaxy S24 najavio i Galaxy Ring, a sada su na južnokorejskog proizvođača koji će biti dostupan u veličinama od S do XL.

Kao što se i prije moglo vidjeti na reklamnim fotografijama, prsten ima konkavni oblik koji se sužava prema sredini te dolazi u crnoj, srebrnoj i zlatnoj boji. Pratit će otkucaje srca, brzinu disanja, kvalitetu sna, a iz Samsunga navode da će moći detektirati i rane znakove opstruktivne apneje u spavanju.

Galaxy Ring moći će izračunavati i postotak vitalnosti korisnika, temeljen na kombinaciji dnevne aktivnosti, sna, otkucaja srca u mirovanju i varijabilnosti srčanog ritma. Sve informacije o zdravlju bit će dostupne unutar aplikacije Samsung Health, gdje će ujedno biti moguće i postavljati specifične zdravstvene ciljeve te pratiti napredak.

Galaxy Ring.  📷 Foto: Samsung
Galaxy Ring. Foto: Samsung

Iz Samsunga ističu da će Galaxy Ring biti ekskluzivno dostupan s njihovim mobitelima, ali planiraju proširiti kompatibilnost na više uređaja u budućnosti. Izlazak ovog pametnog prstena na tržište očekuje se do kraja godine.