Woojer Edge pruža sasvim novo iskustvo - glazba, i svi ostali zvukovi, osjete se tijelom

Woojer Vest Edge i Strap Edge zanimljivi su dodaci za svakog gamera i ljubitelja glazbe, jer će im omogućiti da potpuno novi način osjete zvuk iz omiljene igre ili glazbenog broja

Stjepan Bilić petak, 25. prosinca 2020. u 07:00

Gameri već neko vrijeme imaju mogućnost kupovine raznih VR uređaja koji im omogućavaju da svoje igraće naslove ponesu sa sobom i zaigraju ih na nekom drugačijem nivou. Primjerice Zotacov VR Go prsluk koji je zapravo prijenosno računalo spodobno za VR omogućava korisniku igranje u pokretu, umjesto klasičnog, sjedilačkog.

Woojer Vest Edge i Woojer Strap Edge uređaji omogućit će im da igre i glazbu osjete na nekom drugačijem nivou. Zapravo, omogućit će im da zvukove – osjete, jer navedeni uređaji čitaju niskofrekventne audio signale poput basa jednako kao što to čine i zvučnici, samo što ne guraju zrak, već ih prevode u taktilne senzacije. Za navedeno zaslužna je patentirana tehnologija koju proizvođač naziva Osci što je pak skraćeni naziv za Oscillating Frame Actuators tehnologiju.

Woojer Vest Edge i Woojer Strap Edge uređaji omogućavaju korisniku da osjeti zvuk koji trenutno sluša preko slušalica. Primjerice, ako je u tijeku igra u kojoj se dogodila eksplozija s desne strane, osim što će korisnik tu eksploziju čuti bolje u desnoj slušalici, ujedno će je i osjetiti na desnoj strani tijela.

Za zagrižene gamere, posebice one koji vole FPS naslove, bolji je izbor Woojerov Vest Edge prsluk, jer ima veću površinu, a samim time i više elektronike koja će zvuk prenijeti na tijelo. Za ljubitelje glazbe pogodniji je Woojerov Strap Edge – remen koji se može podesiti u bilo kojem položaju. Primjerice može se nositi kao remen oko struka, ili kao remen od torbe – preko ramena.

Uređaji ne trebaju dodatne drivere, a Windows i Mac korisnici mogu ih sa svojim uređajima spojiti preko USB-C porta te Woojer odabrati kao glavni audio uređaj. Ostali korisnici mogu Woojerove uređaje sa svojima spojiti preko 3,5-mm audio priključka ili preko Bluetootha, ako nisu ljubitelji žica ili ako njihov uređaj podržava isključivo bežične konekcije.

Oba uređaja dolaze s punjivom baterijom kapaciteta 3.350 mAh i odlikuje ih autonomija do 8 sati. Za ponovno punjenje baterije do 100% kapaciteta treba oko tri sata. Strap Edge ima malu masu, oko 240 grama dok je Vest Edge znatno teži – oko 2,4 kilograma.

Detaljne specifikacije oba uređaja dostupna su na službenim stranicama proizvođača. Standardna cijena za Woojer Strap Edge iznosi 179 USD, a za Woojer Vest Edge 499 USD. No trenutno se mogu nabaviti i nešto jeftinije, po 149 USD i 399 USD.