Google Play Store stavlja u fokus aplikacije prilagođene velikim zaslonima

Google je predstavio četiri ažuriranja kako bi korisnicima pomogli pronaći visokokvalitetne aplikacije prilagođene Android tabletima i sklopivim uređajima tj. velikim zaslonima

Tomislav Stanković četvrtak, 27. srpnja 2023. u 08:15
📷 Image: Google
Image: Google

Google je ovom odlukom odlučio "natjerati" Android developere da svoje aplikacije prilagode velikim zaslonima.

To mogu biti dobre vijesti za vlasnike Pixel Folda jer Google, za razliku od Samsunga, nije koristio zaobilazna rješenja kako bi "obične" aplikacije prilagodio velikim zaslonima.

Play Store će uz aplikacije koje ne budu prilagođene početi prikazivati upozorenja da ne rade ispravno na uređajima s velikim zaslonima.

Nove smjernice stižu krajem kolovoza

“Kako bismo promovirali visokokvalitetne aplikacije na velikim zaslonima, napravili smo nekoliko promjena u poretku kako bismo poboljšali kvalitetu na Play Storeu. Aplikacije i igre koje se pridržavaju naših smjernica za kvalitetu aplikacija za veliki zaslon sada će biti rangirane više u pretraživanju i na početnoj stranici aplikacija i igara.”, navedeno je u objavi.

Developeri će prilikom objave aplikacija dobiti nove opcije za prezentaciju mogućnosti svojih prilagođenih aplikacija. To je posebno korisno za igre gdje će se na vrhu stranice s popisom aplikacija fokus staviti na videozapis s demonstracijom sadržaja.

Aplikacije i igre koje budu prilagođene velikim zaslonima sada će biti više rangirane pri pretraživanju i na početnoj stranici s popisom aplikacija i igara.

Kako bi korisnicima pronalaženje aplikacija i igara bilo još jednostavnije pojednostavljuje se navigacija Play Storea. Na velikim će zaslonima navigacijska traka biti s lijeve strane.

I na kraju, tu je novo iskustvo pretraživanja koje olakšava otkrivanje i usporedbu aplikacija unutar stranice rezultata pretraživanja.