Zagrebačka banka održala interni hackathon s temom generativne umjetne inteligencije

Na internom natjecanju zaposlenici Zagrebačke banke osmislili su i razradili rješenja za unaprjeđenje procesa i usluga s pomoću najnovije GPT tehnologije

Bug.hr petak, 26. svibnja 2023. u 05:20

Na internom natjecanju Zagrebačke banke pod nazivom ZabaGPT Hackathon, održanom od 19. do 21. svibnja, 45 zaposlenika Zagrebačke banke podijeljeno u deset timova tijekom 48 sati osmišljavalo je rješenja temeljena na primjeni najnovije GPT tehnologije za daljnje unaprjeđenje internih procesa te razvoj proizvoda i usluga za klijente.

ZabaGPT: AI-jem do bolje usluge

Zaposlenici su uz stručnu, tehničku i konzultativnu podršku mentora iz raznih dijelova Banke radili na razradi i pripremi rješenja, tzv. POC-ova (proof of concept) iz različitih područja – od internih procesa, CRM-a, weba i upravljanja rizicima do lansiranja novih proizvoda i usluga, virtualnih asistenata i drugih inovativnih koncepata. Rješenja su potom prezentirali Upravi Zagrebačke banke te tako stvorili potencijal za ostvarenje novih digitalnih iskoraka u poslovanju.

"Na prvom internom ZabaGPT Hackathonu angažirali smo svoje interne snage, kapacitete i inovativnost zaposlenika da bismo ispitali kako se učinkovito koristiti alatima umjetne inteligencije i najnaprednijom tehnologijom dostupnom na tržištu s ciljem stvaranja novih ideja i rješenja u internom i eksternom poslovanju. Ponosni smo na sve sudionike te njihova inovativna, cjelovita i konkretna digitalna rješenja koja nam u idućem razdoblju mogu biti važna i korisna za daljnji razvoj našeg digitalnog poslovanja", izjavio je Pavel Vinter, član Uprave Zagrebačke banke.