Sony novim ažuriranjem na PlayStation donosi integraciju Discorda

S nastavkom razvoja PlayStation 5 konzole Sony je predstavio globalno ažuriranje koje isporučuje nove značajke njihovoj zajednici igrača. Uz one glavne tu je i niz poboljšanja UX-a i društvenih značajki

Tomislav Stanković četvrtak, 9. ožujka 2023. u 06:00
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Od glavnih značajki novo ažuriranje uključuje Discord glasovni chat i podršku za promjenjivu stopu osvježavanja za 1440p rezoluciju, za "glatkije vizualne performanse" u igrama, navedeno je u objavi.

Vlasnici PlayStation 5 konzole moći će se pridružiti Discord pozivima na konzoli tj. korištenjem Discord aplikacije na mobitelu ili računalu moći će prenijeti Discord poziv na svoju konzolu.

Za sada su podržani samo glasovni pozivi, tako da nije moguće vidjeti Discord poruke u chatu ili streamati zaslon konzole na Discord poziv ili gledati streamove drugih korisnika Discorda.

Poboljšana je i podrška za glasovne naredbe pa tako vlasnici PS-a 5 u SAD-u i Velikoj Britaniji mogu reći "Hej PlayStation, snimi to!" kako bi spremili videoisječak svog igranja, prenosi The Verge.

Društvene se značajke, unutar nadzorne ploče, tiču nove kartice "prijatelji koji igraju" putem koje možete vidjeti koji prijatelji trenutno igraju i potencijalno im se pridružiti.