Twitch konačno stigao na Nintendo Switch

Igrači Switcha konačno su dobili rješenje za ubiti dosadu nakon opsežne sesije igranja Mario Karta ili Animal Crossinga

Matej Markovinović subota, 13. studenog 2021. u 13:01

Korisnici popularne streaming platforme koji posjeduju Nintendovu igraću konzolu Switch, konačno će moći s lakoćom gledati svoje omiljene streamere, jer je službena Twitch aplikacija od sada dostupna za preuzimanje na eShopu.

Twitch na Switchu radi baš kao što se to od njega i očekuje. Prijenosi se mogu gledati besprijekorno, a zahvaljujući mogućnošću pretrage prema videoigri ili kategoriji, nije ih teško pronaći. No, ipak postoje neki nedostaci – nije moguće vidjeti chat na zaslonu Switcha ili na televizoru, već je za to potrebno skenirati QR kod na pametnom telefonu, a ne može se ni streamati direktno s konzole.

Kako prenosi The Verge, za prijavljivanje na Twitch nije potrebno koristiti kontrole na Switchu, već se to s lakoćom može obaviti skeniranjem QR koda na pametnom telefonu ili unošenjem osam znamenki koje se pojavljuju na Twitchovoj službenoj stranici za aktivaciju. Iako je ovaj dodatak pružio Nintendovoj konzoli još jedan način za gledanje sadržaja, korisnici i dalje zahtijevaju Netflix aplikaciju.

Foto: Twitch/Nintendo
Foto: Twitch/Nintendo