Apple skinuo Epicov Fortnite sa svog App Storea nakon što je izgubio sudski spor

Iako je Epic nedavno izvojevao sudsku pobjedu nad Appleom u procesu u kojem su tražili da se omogući in-apps plaćanje koje ide mimo Applea i bez davanja postotka za svaku transakciju, na dulji rok bi ih ovo moglo koštati

Drago Galić subota, 25. rujna 2021. u 10:48

Apple je kao očiti odgovor na nedavnu Epicovu sudsku pobjedu odlučio ne obnoviti ugovor s ovim developerom do daljega i bez ikakvog objašnjenja dok se ne iscrpe sve zakonske mogućnosti. Naime, Epic je uspješno podigao tužbu protiv Applea u kojoj se izborio da nezavisne tvrtke koje preko App Storea prodaju svoj softver imaju pravo uspostaviti mehanizme za direktno plaćanje developerima bez obaveze da od svake transakcije postotak ide Appleu.

Golijat iz Cupertina ne gleda blagonaklono na drskog Davida koji je izvojevao ovu pobjedu pa je stoga odlučio ne obnoviti ugovor s Epicom bez ikakvog valjanog pravnog razloga, a ovo će odugovlačiti koliko god je zakonski moguće, što znači da Epicovog softvera, točnije Fortnitea od kojeg je sve i počelo, na App Storeu neće biti najmanje idućih nekoliko godina, a moguće čak i čitavih pet godina koliko Epicov CEO Tim Sweeney tvrdi da bi žalbena procedura ukupno mogla potrajati.

Inače, registriranih igrača Fortnitea na svim platformama u svijetu je oko 350 milijuna, a samo na iOS-u ih je 116 milijuna. Ovo bi mogao biti ogroman udarac na Epicove prihode.

 Multiroom Hi-Res WiFI zvučnik

DENON Home 250

Internet radio, Heos, Alexa, Airplay 2, Bluetooth

3379 kn Kupi

Gramofon sa predpojačalom

DENON DP-300F black

Masivna baza za smanjenje vibracije, aluminijska izrada, MM zvučnica

2199 kn 2990 kn Kupi