Apple skinuo Epicov Fortnite sa svog App Storea nakon što je izgubio sudski spor

Iako je Epic nedavno izvojevao sudsku pobjedu nad Appleom u procesu u kojem su tražili da se omogući in-apps plaćanje koje ide mimo Applea i bez davanja postotka za svaku transakciju, na dulji rok bi ih ovo moglo koštati

Drago Galić subota, 25. rujna 2021. u 10:48

Apple je kao očiti odgovor na nedavnu Epicovu sudsku pobjedu odlučio ne obnoviti ugovor s ovim developerom do daljega i bez ikakvog objašnjenja dok se ne iscrpe sve zakonske mogućnosti. Naime, Epic je uspješno podigao tužbu protiv Applea u kojoj se izborio da nezavisne tvrtke koje preko App Storea prodaju svoj softver imaju pravo uspostaviti mehanizme za direktno plaćanje developerima bez obaveze da od svake transakcije postotak ide Appleu.

Golijat iz Cupertina ne gleda blagonaklono na drskog Davida koji je izvojevao ovu pobjedu pa je stoga odlučio ne obnoviti ugovor s Epicom bez ikakvog valjanog pravnog razloga, a ovo će odugovlačiti koliko god je zakonski moguće, što znači da Epicovog softvera, točnije Fortnitea od kojeg je sve i počelo, na App Storeu neće biti najmanje idućih nekoliko godina, a moguće čak i čitavih pet godina koliko Epicov CEO Tim Sweeney tvrdi da bi žalbena procedura ukupno mogla potrajati.

Inače, registriranih igrača Fortnitea na svim platformama u svijetu je oko 350 milijuna, a samo na iOS-u ih je 116 milijuna. Ovo bi mogao biti ogroman udarac na Epicove prihode.

 

📢 TOP!

TOP!

HP ponuda

Veliki izbor vrhunskih HP laptopa za igru, multimediju i rad ćekaju te u Linksu!

Od 2399 kn Kupi


Prijenosni BT zvučnik

HARMAN KARDON Citation 200

Vrhunski dizajn i sofisticiranost, HD zvuk, streaming putem WiFi ili BT veze, IPX4, do 8 sati reprodukcije, 40Hz–20kHz, 50W RMS, >80dB.

2.699 kn Kupi

Gramofon sa EBLT pogonskim remenom

REGA Planar 2

RB220 tonarma, 24 V motor niske buke i vibracija, Rega Carbon MM zvučnica, tanjur poboljšane preciznosti 'Optiwhite' 10 mm.

4.649 kn Kupi

5.2-kanalni 8K AV prijemnik

DENON AVR-S660H

Glasovna kontrola i ugrađeni HEOS®, vrhunsko 3D audio iskustvo, bežični streaming glazbe, BT, WiFi, Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio 5.1 surround zvuk, podržava najnovije HDMI specifikacije.

4.549 kn Kupi