Besplatno istražite Italiju u doba renesanse kroz Assassin's Creed II

Ubisoft nastavlja s besplatnim dijeljenjem igara iz svoje kolekcije, a na red je došao drugi nastavak u popularnom akcijskom serijalu

Mateja Šop srijeda, 15. travnja 2020. u 07:00

Iako trenutno stanje u svijetu, blago rečeno, nije bajno, barem se možemo veseliti što su izdavači darežljivi što se besplatnih igara tiče. Epic tjedno dijeli barem dvije besplatne igre, na Steamu stalno možete pronaći razne vikend i tjedne ponude za besplatno isprobavanje, i zatim kupovanje naslova po dosta nižim cijenama, kao što dobivamo i više demo verzija. Među tom ekipom je i Ubisoft koji trenutno besplatno dijeli jednu od svojih najboljih igara.

Prošlo deset i pol godina otkad smo prvi put mogli zaigrati Assassin's Creed II. Prva igra u ovom akcijskom serijalu sa šuljanjem i atraktivnim ubijanjem protivnika bila je ambiciozna i Altair je bio solidan protagonist, no ono što je Patrice Désilets zamislio došlo je do izražaja kada je na scenu stupio Ezio Auditore. Radnja igre premjestila se u Italiju u doba renesanse, a glavni lik bio je toliko šarmantan da je mnogima još uvijek najdraži u cijelom serijalu i da je bio glavna faca u dva sljedeća nastavka.

Osim što je u odnosu na original igra imala poboljšan grafički engine, tim je izuzetno vjerno rekreirao nekoliko regija i gradova u susjednoj zemlji, unaprijedio gameplay i dao mnogo više opcija, po mapi raštrkao stvari koje neće biti toliko naporno skupljati (kao primjerice pera u originalu), doradio borbeni sustav, napravio više vrsta misija i jednostavno zanimljiviji i življi svijet koji igrači mogu istraživati. Zbog svega toga je Assassin's Creed II još uvijek najbolje ocijenjena igra u serijalu.

Ako je do sada niste imali prilike zaigrati, Ubisoft vam daje mogućnost da je besplatno dodate u svoju kolekciju do petka, 17. travnja u 15 sati. Sve što morate napraviti je zaputiti se na ove stranice i imati Uplay korisnički račun. Ponuda vrijedi samo za PC verziju igre, a ako vas zanima tko je Ezio Auditore, posjetite službene stranice.