Besplatno zaigrajte This War of Mine na Steamu

Budući da im uskoro izlazi nova igra, razvojni tim 11 bit studios je narednih pet dana igračima odlučio omogućiti da besplatno zaigraju njihov depresivni hit

Mateja Šop srijeda, 4. travnja 2018. u 07:00

Nakon dvije tower defense igre razvojni tim 11 bit studios se bacio na ozbiljne teme i priče koje će natjerati igrače da dobro razmisle o svojim potezima i posljedicama koje će te njihove odluke imati na ljude oko njih. Taj koncept je stigao u obliku hit igre This War of Mine koja je izašla krajem 2014. godine.

Umjesto tipičnih ratnih priča u kojima sudjelujemo iz perspektiva vojnika i gdje smo gotovo svemogući, ova nas je igra stavila u ulogu civila koji u vrijeme rata samo žele preživjeti. Pitanje koje This War of Mine postavlja je "što ste sve spremni napraviti kako biste preživjeli", a većina odgovora je depresivna.

Kako se ova igra zbog drugačije premise dopala velikom broju igrača i kritičara, 11 bit studios je s novim projektom imena Frostpunk odlučio nastaviti u tom smjeru. Ta nova igra izlazi krajem ovog mjeseca, pa su odlučili malo ranije s igračima proslaviti tako da im putem Steama ponude besplatno isprobavanje za This War of Mine.

Ako do sada niste odigrali igru i imate korisnički račun na Valveovom servisu, od 3. do 8. travnja možete je igrati koliko god stignete, a u istom tom periodu se igra prodaje po 70 posto nižoj cijeni, odnosno 5,69 eura.

Već kad smo ga spomenuli, Frostpunk izlazi 24. travnja i kombinira city building i strateške žanrove u snježnom post-apokaliptičnom okruženju u kojemu ćete morati raditi razne kompromise kako bi vaš grad opstao. Jedina tehnologija koja vam je dostupna je ona na paru, a kakav ćete vi biti gradonačelnik, možete saznati za tri tjedna.