Bethesda uprskala soundtrack za Doom Eternal, Mick Gordon navodno neće više s njima surađivati

Mjesec dana nakon izlaska novog nastavka u kultnom FPS serijalu postao je dostupan soundtrack, a oni koji nisu zadovoljni rezultatom izgleda da moraju kriviti izdavača, ne skladatelja

Mateja Šop utorak, 21. travnja 2020. u 15:31

Razvojni tim id Software je 2016. godine veoma uspješno oživio svoj kultni FPS serijal Doom, a ono što je osim nabrijane borbe brzog tempa i dobrog dizajna levela imalo velik utjecaj u igri bila je glazba koju je skladao Mick Gordon. Skladbe kao što su Rip and Tear i BFG Division, kao i ostatak pjesama koje je ovaj Australac pripremio za igru, igrači još uvijek preslušavaju, a Gordon je te godine dobio nagradu za najbolji soundtrack i priliku da odsvira svoje pjesme uživo na nekoliko dodjela nagrada i događanja.

Osim što su se veselili novoj Doom igri jer su se opet htjeli družiti sa Doom Slayerom, velik broj igrača zanimalo je kako će Gordon opet upotpuniti gameplay svojom glazbom. Odgovor je bio još nabrijanijim industrial metalom uz angažiranje metal zbora, pa je bilo onih koji su se veselili izlasku soundtracka. Iako se to trebalo dogoditi na dan kada je igra postala dostupna, Bethesda je odgodila njegov izlazak. Sada kad je on postao dostupan, nisu svi oduševljeni rezultatima.

Jedan korisnik na Twitteru napravio je usporedbu originalne verzije BFG Divisiona i one iz ove godine, i zatim vizualno dočarao u čemu je problem onima koji možda neće čuti razliku.

Prema njemu, u novoj verziji se svi instrumenti "bore za vašu pažnju" dok slušate, dok su u originalu bolje dolazili do izražaja. Gordon, koji inače nije baš aktivan na toj društvenoj mreži se imao potrebe oglasiti i rekao je sljedeće:

Nije imao potrebu objašnjavati i ulaziti u detalje zašto on nije sam mogao taj posao odraditi, ali nakon što je ovaj cvrkut postao popularan, javio se korisnik na Redditu sa slikom razgovora s Gordonom u kojoj je skladatelj rekao da ne vjeruje da će više surađivati s Bethesdom. Dok se obje strane ne oglase, ova slika ne mora biti istinita, ali se ne čini kao da je Gordon pretjerano sretan razvojem događaja.

Portal PC Gamer ga je kontaktirao i upitao o poslovnom odnosu s Bethesdom i id Softwareom, pa im je bio spreman reći samo ovo: "Jako sam ponosan na ono što sam napravio. To je sve što radim, sve što imam i sve od sebe dajem u to". Gordon zasad nije imao baš najbolju godinu, a prema ovome se čini da mu ni ostatak neće biti sjajan. Prije mjesec dana je održao prijenos uživo na svojem YouTube kanalu i pričao o tome kako je skladao glazbu za igru, ali se osvrnuo i na to kako mu je pandemija koronavirusa poremetila većinu planova za 2020. godinu. Trebao je ići na mini turneju i uživo svirati odabrane pjesme iz Doom Eternala, ali kao i sva ostala glazbena događanja i veća okupljanja, i njegova su otkazana.

Ipak, nadamo se da će Gordon izgladiti situaciju s izdavačem, jer je njegova glazba u Doomu, kao i drugim Bethesdinim igrama na kojima je radio veoma važan dio. Doom Eternal izašao je 20. ožujka za PC, PlayStation 4 i Xbox One, razvojni tim radi na portu za Switch, a igra bi trebala dobiti i neka proširenja. Ako se želite više informirati o igri, posjetite službene stranice, a ako vas zanima recenzija, možete je pročitati ovdje.